TZ výstava Kreativní střední Čechy – 31. 5. 2022

Tisková zpráva |

Tisková zpráva

Výstava Kreativní střední Čechy

Beroun 20. dubna 2022

V Muzeu Českého krasu se na výstavě „Kreativní střední Čechy“ můžete seznámit s tzv. kulturními a kreativními průmysly.

Jedná se o obory, které jsou založeny na lidských dovednostech a nelze je nahradit roboty. Patří mezi ně design, architektura, film, hudba, umělecká řemesla, ale i animace, literatura, reklama a public relations. Do těchto nových součástí naší ekonomiky řadíme také počítačové hry, divadla, muzea či lokální gastronomii. Obvykle spojují uměleckou tvorbu, technologie, nové materiály či kulturní dědictví.

Kreativní průmysly pomáhají vytvářet originální výrobky a služby a přispívají tak k hospodářskému rozvoji. V roce 2018 v nich bylo zaměstnáno 7,5 % obyvatel kraje a přispěly k neuvěřitelným 11 % krajského HDP. více informací na www.kreativnistrednicechy.cz.

Panelová výstava přibližuje např. nahrávací studio SONO z Unhoště, sklárnu Rückl z Nižbora, dřevěné kuchyňské výrobky truhlárny UBRD, herní vývojářské studio Warhorse (Kingdome Come), špičkového výrobce houslových smyčců pana Auředníka z Říčan další firmy a subjekty z našeho kraje s unikátními produkty.

Výstava bude 31. května – 26. června 2022 k vidění v muzejní expozici Geopark Barrandien (otevřeno út – ne, expoziční objekt Konírna). Vstupné 10 Kč/plné.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu