Muzejní noc Hořovice

Program pro veřejnost | 26. května 2023, 18–22 hod.

V Muzeu Hořovicka, pobočce MČK, je na 26. května 2023 připraven program pro celou rodinu na téma „Z pohádky do pohádky“:

- představení dětského dramatického kroužku SVČ Domeček Hořovice

- hudební vystoupení Komorního pěveckého sboru ZUŠ Josefa Slavíka Hořovice

- setkání s autorkou dětských knížek Annou Langerovou (Pohádky od Áni)

- prohlídka muzejní expozice

- prohlídka výstavy Papírové modely hradů a zámků

Symbolické vstupné 1 Kč

Muzeum Hořovicka

areál Starý zámek

Vrbnovská 27

Hořovice

26. května 2023, 18–22 hod

Podrobnosti k programu

Srdečně zveme na bohatý program hořovické muzejní noci, která proběhne v areálu Starého zámku v Hořovicích.

Na úvod akce bude v prostorách muzejní expozice zahájena nová sezónní výstava představující papírové modely známých hradů a zámků.

Od 19 hodin vystoupí na nádvoří děti z dramatického kroužku Střediska volného času Domeček Hořovice pod vedením Heleny Kreisingerové a Šárky Synovcové. Uvidíte veselou pohádku Tiché šlapací království na motivy rozhlasové hry Zdeňka Svěráka. Následuje hudební vystoupení Komorního pěveckého sboru ZUŠ Josefa Slavíka Hořovice pod vedením učitelky Květuše Ernestové.

Po celou dobu trvání Muzejní noci poběží doprovodný program pro celou rodinu, zapojit se můžete do stanovišť s úkoly a tvořením.

Večer zpestří svým vyprávěním o inspiraci (aneb jak se stala spisovatelkou) autorka dětských knížek Anna Langerová. Seznámíte se s pohádkami od Áni, v nichž vystupují draci, princezny, rytíři a skřítek Práskovník, který žije v knihovně. Součástí povídání bude rovněž autogramiáda. Více informací najdete na odkaze: www.pohadkyodani.cz

Muzejní noc v Muzeu Hořovicka je součástí Festivalu muzejních nocí, pořádaného Asociací muzeí a galerií České republiky.

Možnost nákupu suvenýrů (magnetky, turistické vizitky, publikace, pohledy). Občerstvení zajištěno.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu