Odpoledne s netopýry

Přírodovědný program pro rodiny | 20. srpna 2021, 14-17 hod.

Už jste si někdy pohladili netopýra? Chcete se dozvědět více o životě těchto zajímavých živočichů? Vydejte se za nimi do berounského Muzea Českého krasu na akci Odpoledne s netopýry, která se tam koná v pátek 20. srpna 2021 od 14 – 17 hodin. Na programu je krátká přednášku o zajímavostech ze života netopýrů spojená s projekcí, ukázky živých netopýrů a dětská tvořivá netopýří dílnička. Součástí akce bude i netopýří poradna, kde budete moci získat informační a propagační materiály.

Uvidíte živé ochočené netopýry, které si budete moci zblízka prohlédnout, pohladit či nakrmit. Dozvíte se mimo jiné co netopýři jí, kde žijí, co je ohrožuje či co dělat v případě, že narazíte na zraněného netopýra, nebo když ho objevíte ve své nemovitosti. Výrobky z dětské dílničky v podobě papírového netopýra si děti budou moci odnést domů.

Program
14.00 přednáška
14.30 ukázky živých netopýrů
15.30 přednáška
16.00 ukázky živých netopýrů
dětská dílna nepřetržitě

Pořádá Muzeum Českého krasu ve spolupráci s ZO ČSOP Nyctalus. Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Nyctalus vznikla v červnu 2006. Zabývá se ochranou netopýrů, zejména péčí o netopýry nalezené na území Prahy a chovem hendikepovaných netopýrů za účelem širšího vzdělávání veřejnosti, nejčastěji při netopýřích nocích a dalších veřejně přístupných akcích. Od roku 2009 spolupracuje se záchrannou stanicí AVES v Brandýsku u Kladna. Od roku 2010 je akreditovaným osvětovým ekocentrem ČSOP.

Na akci se vztahují platná hygienická nařízení.

Vstupné 40 Kč/plné, 30Kč/snížené.

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu