Renesanční večer na Starém zámku v Hořovicích

Oživlá historie | 27. srpna 2021, 18-22 hod.

V pátek 27. srpna 2021 vám Muzeum Hořovicka, pobočka Muzea Českého krasu, přiblíží život a kulturu v období renesance. V rámci komponovaného večera se jako hlavní bod programu uskuteční divadelní představení Sáňky se zvonci. Scénické čtení v podání hereček Městského divadla Mladá Boleslav pojednává o životě renesančních šlechtičen v 16. století.

Antonín Přidal objevil v literárním archivu řadu dopisů, které si v rozmezí let 1533-1590 psaly české šlechtičny, osaměle žijící na svých venkovských sídlech a hrádcích, zatímco jejich manželé a otcové dobývali svět a „tvořili dějiny“. Strhující obraz čtyř generací žen vyprávějící o dětství, dospívání, láskách, samotě, stárnutí. Nahlédnutí do duše člověka doby dávno minulé.

Začátek představení v 19.30 h.

Před divadelní představením se můžete zapojit do doprovodného programu „Renesanční večer na Starém zámku. Čeká vás poslech dobové hudby v podání souboru Gemini Musicales, ukázky renesančních dvorských tanců, vystoupení kostýmovaných tanečníků souboru historického tance Danza Alegre a výuka pro veřejnost. Přijďte a poznejte, jak žila šlechta na svých sídlech ve 14-16. století.

Začátek doprovodného programu v 18 h.

Vstupenky v ceně 100,- Kč umožňují účast na programu i zhlédnutí divadelního představení. Předprodej již probíhá na pokladně Muzea Hořovicka, vstupenky bude možno zakoupit i před začátkem akce přímo na nádvoří hořovického Starého zámku. Rezervace vstupenek je možná na tel. 311 624 101 nebo na emailu pokladna@muzeum-beroun.cz.

Divadelní představení se koná v rámci festivalu Středočeské kulturní léto, který je financován Středočeským krajem. Renesanční večer se koná v rámci Muzejního léta, které je financováno městem Hořovice.

Pokladna bude otevřena již od od 17 h. Na akci se vztahují platná hygienická nařízení.

Starý zámek

Vrbnovská 27

Hořovice

RNDr. Anna Brotánková, vedoucí Muzea Hořovicka




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu