Den Středočeského kraje

|

Muzeum Českého krasu pořádá soutěž k termínu ukončení výstavy Lucie Suché Od jara do jara (viz. tisková zpráva září a říjen 2010). Ve hře jsou tři nástěnné kalendáře Lucie Suchá 2011. Výstava končí 28. října právě v den, kdy se v našem muzeu koná Den Středočeského kraje. Právě v rámci tohoto programu dojde po 17. hodině k vylosování tří výherců. Losovat se bude ze všech návštěvníků této výstavy, kteří na sebe nechali při zakoupení vstupenky kontakt. Všem přejeme hodně štěstí.

Program:

Čtvrtek 28. října 2010 od 10.00 do 17.00

Den Středočeského kraje 2010 v Muzeu Českého krasu

Muzeum Českého krasu 28. října 2010 k příležitosti oslav Dne Středočeského kraje  zpřístupňuje pro návštěvníky veškeré expozice a aktuální výstavy v Berouně i Žebráku. V Jenštejnském domě vás dále zveme na doprovodný program Umění loupeže, loupeže umění a na přednášku Lupiči a podvodníci. Doporučujeme také vyhlídku na berounské náměstí i okolí z ochozu berounské Horní (Plzeňské) brány a poslední příležitost zhlédnout v Muzeu Žebrák aktuální výstavu.

Doprovodný program pro rodiče s dětmi:

Umění loupeže, loupeže umění/ uskuteční se ku příležitosti Dne Středočeského kraje 28. a následně  29. října

Děti se zúčastní detektivního pátrání po obrazu, který zmizel z muzejní expozice. Seznámí se s rozličnými kriminalistickými technikami. Budou snímat otisky prstů, udělají nákres místa činu, v rámci vyšetřování vyslechnou průvodce muzea, který jim sdělí zajímavé informace o zmizelém obrazu a také popíše podezřelého. V muzejní dílně si vytvoří vlastní titulní stránku novin, která bude sdělovat, co vše zjistily při svém vyšetřování. Tvorba bude doplněna ukázkami reprodukcí ukradených obrazů. Ty si už nejspíše díky zlodějům nikdo v galerii neprohlédne. Krádeže uměleckých předmětů byly odjakživa fenoménem. Tímto programem chceme upozornit na tuto problematiku zábavnou a poučnou formou. Proč by měly v galeriích viset jen prázdné rámy…

Harmonogram:

9.00 – 11.00, 11.30 – 13.30, 14.00 – 16.00

Přednáška:

Lupiči a podvodníci

28. října od 17.00

Povídání o loupežích uměleckých předmětů, jež se zapsaly nesmazatelným způsobem do historie. Řeč bude o humbuku kolem mediálně nejznámějšího obrazu, podvodech s uměním v Čechách a krádežích ve světových galeriích. Přednáška bude doplněna ukázkami reprodukcí ukradených obrazů, které si už nejspíše díky zlodějům nikdo v galerii neprohlédne.

Přednáší: Mgr. Anna Luxová, Bc. Patrik Pařízek, Mgr. Barbora Kailová




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu