přednáška Husitské válečnictví – přesun do sálu ČP Wagnerovo nám.

POZOR! ZMĚNA MÍSTA KONÁNÍ | 11. listopadu 2021, 18 hod.

Vážení zájemci o přednášku prof. PhDr. Petra Čorneje, DrSc. na téma Husitské válečnictví – Jan Žižka,

dovolujeme si vás upozornit, že z kapacitních důvodů došlo ke změně místa konání akce. Přednáška se nově uskuteční v sále České pojišťovny, Wagnerovo náměstí 1541, Beroun namísto původně plánovaného konání v Muzeu Českého krasu.

Přesun proběhnul kvůli zajištění vašeho komfortu a aktuálním hygienickým nařízením.

Děkujeme za pochopení.

ANOTACE PŘEDNÁŠKY:
Husitské polní armády představovaly úspěšné bojové formace, které přicházely ve své době se zcela převratným pojetím válečnictví za užití nových bojových strategií a formací i nestandardní výzbroje. Nejvýznamnějším představitelem husitského válečnictví se stal Jan Žižka.
Představení této osobnosti českého válečnictví se bude zabývat Petr Čornej, autor obsáhlé a úspěšné knihy „Jan Žižka – Život a doba husitského válečníka“, která v získala hlavní cenu Magnesia Litera a byla vyhlášena Knihou roku 2020.
Na akci se vztahují platná hygienická nařízení, účastníci budou muset doložit bezinfekčnost (očkování, test, prodělaná nemoc).
Vstupné 20 Kč.
Cyklus přednášek je organizovaný s finanční podporou města Berouna, koná se pod záštitou prof. Vratislava Doubka, Ph.D. (Ústav politologie, FF UK).

ON-LINE PŘENOS NEBUDE Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ K DISPOZICI



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu