Vánoční koncert kytaristy Jana-Matěje Raka

Koncert Hořovice | 9. prosince 2022, 19 hod.

Muzeum Hořovicka, pobočka MČK, vás zve na koncert Jana-Matěje Raka.

Přijďte se naladit vánoční atmosférou za zvuku kytary a poslechu vánočních písní od klasického repertoáru (Ave Maria) až k lidovým koledám.

O Janu-Matěji Rakovi

Kytarista a písničkář Jan Matěj Rak se narodil v roce 1977 ve finském městě Jyväskylä, kde prožil i první čtyři roky svého života. Na kytaru začal hrát už ve svých pěti letech, ale klasická hudba ho tenkrát zaujala jen málo – rozhodně ne dost, aby u kytary setrval. Trvalo to ještě řadu dalších let, kdy rychle měnil své zájmy, než se ke svému nástroji opět vrátil. Tehdy, na gymnasiu, totiž sám dostal chuť zahrát si hudbu, která se mu líbila. V té době začal i sám psát písničky a sbírat první drobné úspěchy na písničkářských soutěžích a festivalech. Už by si byl myslel, že navždy zůstane pouze písničkářem, ale tehdy uslyšel něco, co jeho hudební život obrátilo, hudbu Jaroslava Ježka. Odtud už nebylo daleko k zájmu o interpretaci jak hudby z éry Ježkovy, tak i k provedení hudby klasické.

Jan Matěj Rak tak v současné době má v repertoáru nejen své vlastní písničky a skladby, hudbu Jaroslava Ježka, ale i díla Bedřicha Smetany, Františka Kmocha, Antonína Dvořáka či Johanna Sebastiana Bacha. Rakovy koncerty se tak stávají ojedinělou příležitostí k nejrozmanitějším hudebním výletům. V čase adventu se můžete ponořit do sváteční atmosféry nejen za zvuků kytarových skladeb od klasických autorů, ale zaposloucháte se i do tradičních vánočních koled.

Cena vstupenky je 150,-Kč. Rezervace možná na tel. 601 374 251. Prodej vstupenek na místě konání před začátkem akce.

Místo konání: modlitebna Českobratrské církve evangelické, Valdecká ulice 408, Hořovice

9. prosince 2022

začátek v 19 hod.

Akce se koná s finanční podporou Středočeského kraje.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu