Putování za betlémskou hvězdou – koncert skupiny Gutta

Koncert Hořovice | 7. prosince 2023, 19 hod.

Putování za betlémskou hvězdou

Adventní koncert skupiny Gutta evangelickém kostele v Hořovicích

Čtvrtek 7. 12. 2023 od 19 hodin

Muzeum Hořovicka, pobočka Muzea Českého krasu, vás zve na adventní koncert plzeňské kapely Gutta, který vás přenese do adventní atmosféry.

Program

Zaposloucháte se do tónů vánočních písní i oblíbených koled. Program je proložen mluveným slovem, které přiblíží návštěvníkům zajímavé lidové zvyky a vánoční tradice z různých koutů světa.

K nám přilétá oknem na Štědrý večer Ježíšek, ale kdo nosí dárky dětem třeba ve Skandinávii nebo ve Španělsku? My sedáme ke štědrovečernímu jídlu v podobě bramborového salátu a kapra, ale na čem si pochutnávají lidé v Americe či obyvatelé ve Francii?

O kapele

Kapela Gutta se věnuje interpretaci středověké hudby a lidových starých písní. Účinkovala například na hořovické pouti Porcinkule. Uměleckým vedoucím souboru je Mgr. Jiří Hlobil, který je rovněž častým hostem kulturních akcí na Hořovicku a Rokycansku. Účastní se také tematických čtení a křtů nových publikací. Je členem Střediska západočeských spisovatelů a stál u zrodu literárního festivalu Hořovice Václava Hraběte. Pochází z Příbrami a po studiu na Západočeské univerzitě v Plzni pracoval jako pedagog a nyní působí na pozici programového pracovníka Západočeské galerie v Plzni.

Na adventní koncert Putování za betlémskou hvězdou navazuje doprovodný program pro školy a skupiny, který proběhne pod lektorským vedením Mgr. Jiřího Hlobila v expozici Muzea Hořovicka na Starém zámku Hořovice v týdnu od 4.12. – 8. 12. 2023.

Vstupenky v ceně 100 Kč budou k zakoupení před začátkem akce na místě konání.

Koncert se uskuteční v Evangelickém kostele v Hořovicích, Valdecká 408.

Kontakt: horovice@muzeum-beroun.cz, telefon 601 374 25.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu