O boji s draky, kodování a velké lásce

Reportáž | Zázračné studánky

Putování od berounské Kody přes svatojánskou Ivanku až ke studánce milenců U tří habrů. Připravili D. Tesař a J. Semschová. V pořadu promluvila i naše knihovnice a historička Dana Hradilová.

Zázračné studánky O boji s draky, kodování a velké lásceZázračné studánky O boji s draky, kodování a velké lásceZázračné studánky O boji s draky, kodování a velké lásceZázračné studánky O boji s draky, kodování a velké lásceZázračné studánky O boji s draky, kodování a velké lásce

Touha člověka znát budoucnost a mít moc nad svým osudem je pravděpodobně stará jako lidstvo samo. Dnes nás Dominik Tesař zavede na Berounsko, kde se nachází několik studánek, u kterých se v dobách minulých čarovalo a věštilo. První z nich se nachází hned nedaleko Tetína a jmenuje se Koda. K této studánce prý chodila i sv. Ludmila. Větší sílu než zaklínání a čáry má ale víra, naděje a láska. Není proto divné, že se v tomto kraji nacházejí i studánky, jako je léčivá Boží voda, studánka sv. Ivana či studánka věrných milenců U tří habrů.

Přehrát video



Převzato z ivysílání ČT




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu