Výstava: Jiří Bezděkovský – český houslista a pedagog

Výstava | PRODLOUŽENO do 10. května 2020

POZOR, AKTUALIZACE 13. 3. 2020:

MUZEUM JE AŽ DO ODVOLÁNÍ UZAVŘENO, NÁVŠTĚVA VÝSTAVY NENÍ MOŽNÁ. O DALŠÍM VÝVOJI VÁS BUDEME INFORMOVAT, SLEDUJTE FB STRÁNKU A WEB MUZEA. OMLUVÁME SE A DĚKUJEME ZA POROZUMĚNÍ.

Komorní výstava u příležitosti 100 let od narození koncertního mistra Symfonického orchestru Československého rozhlasu a primária Berounského komorního orchestru. Působení Jiřího Bezděkovského bylo výrazně provázáno s Berounem, Václavem Talichem, Lidovou školou umění (nyní ZUŠ V.Talicha) a Berounským komorním orchestrem.

V únoru 2020 by se pan Bezděkovský dožil sta let, při této příležitosti jsme se rozhodli uctít jeho památku a část z pozůstalosti představit veřejnosti. Spatřit můžete vlastnoručně psané notové záznamy, fotografie z cest, některá z ocenění, soukromé předměty atd. Součástí jsou také čtyři velkoformátové panely zachycující život a kariéru pana Bezděkovského. Návštěvníci si mohou poslechnout pět koncertních záznamů z jeho vystoupení.

Společně s vernisáží proběhl 4. 2. 2020 také vzpomínkový večer, kterým hudbou i slovem provázeli spolupracovníci, žáci a přátelé Jiřího Bezděkovského z berounské ZUŠ Václava Talicha.

Výstava bude k vidění do 10. května 2020. Na organizaci se podílela ZUŠ V. Talicha Beroun.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu