Výstava Beroun: Chemoplast Brno hravě i zdravě

Výstava Beroun | 13. 1. – 17. 3. 2024

Přijďte si do Berouna nostalgicky zavzpomínat na dětství. Ve zdejším Muzeu Českého krasu budou k vidění oblíbené retro hračky. Expozičně-herní výstava Chemoplast Brno hravě i zdravě představí populární stavebnice, skládačky, deskové hry a další výrobky od společnosti Chemoplast Brno z let 1945–2008.

K vidění budou nezapomenutelné cvrnkací fotbaly, hokeje, basketbaly, edukativní Abeceda, cestovní deskové hry Mikádo a Domino, plastové hračky nejen na pískoviště, funkční diaprojektor DIAX, různé stavebnice a skládačky, výrobní odznaky, kostkové obrázkové kubusy s dětskými motivy, prohazovací boxy z dětského programu a jiné produkty. Vystaven bude i dětský nábytek pro panenky, různé kartáče na vlasy, domácí potřeby a spousta dalších retro předmětů pro všechny generace.

Výrobce je současně tvůrcem známé stavebnice CHEVA. Expozici tak doplní tovární sety modelů této oblíbené stavebnice včetně původních obalů a výrobní program současného výrobce, firmy Chemoplast BEC Blansko,“ upřesňuje Ing. arch. Petr Šimr, Ph.D., který předměty na výstavu zapůjčil ze své soukromé sbírky.

Pro malé tvořitele bude připravena dětská herna s herními zónami s kostičkami Cheva (pro děti ve věku 6+), Cheva Bimbo (pro děti ve věku 2+), herní kubusy ve dvou variantách (pro děti ve věku 2+), kostky Fantazie (pro děti ve věku 1+) a cvrnkací fotbaly, vše z produkce současného výrobce Chemoplast BEC Blansko.

Výstava je připravena ve spolupráci s projektem putovních výstav Svět kostiček®.

13. 1. – 17. 3. 2024

Vernisáž s komentovanou prohlídkou se sběratelem Petrem Šimrem proběhne ve čtvrtek 18. 1. 2024 od 17:00 hod. Vstup na vernisáž je 1 Kč.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu