Program na březen 2020

Program | březen 2020

POZOR, AKTUALIZACE 13. 3. 2020:

MUZEUM JE AŽ DO ODVOLÁNÍ UZAVŘENO. O DALŠÍM VÝVOJI VÁS BUDEME INFORMOVAT, SLEDUJTE FB STRÁNKU A WEB MUZEA. OMLUVÁME SE A DĚKUJEME ZA POROZUMĚNÍ.

Březen – za kamna vlezem, duben – ještě tam budem? To by byla chyba!

Přijďte raději do muzea – čeká na vás např. vernisáž výstavy Komenského Orbis pictus pohledem Václava Sokola, beseda o významném žebráckém rodákovi Šebestiánu Hněvkovském a další zajímavé akce:

Malířský workshop: Barvy duhy skryté v kamenech

1. března 2020, 14 – 17 hod.

Malujete rádi a chcete vyzkoušet něco netradičního? Nebo chcete začít s malováním a nevíte jak? Zúčastněte se výtvarného workshopu s akademickou malířkou Lucií Crocro (více o lektorce na www.luciecrocro.com). Během semináře poznáte imaginaci barev v nitru kamenů a zkusíte hledání osobní barevné kompozice, součástí bude také krátké povídání o minerálních pigmentech a jejich využití ve výtvarném umění, které si připravili muzejní odborníci. Vstup 150 Kč/osoba.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava: Má vlast cestami proměn

2. – 27. března 2020

Má vlast cestami proměn je národní putovní výstava, která představuje rekonstrukce objektů ve veřejném prostoru a proměny krajiny v českých obcích a městech. Ukazuje, jak místní lidé zvelebili zchátralá místa – náměstí, návsi, sakrální stavby, památky, parky, cesty a další stavby či krajinu. Výstava má podobu výstavních panelů s fotografiemi prezentujícími stav před a po rekonstrukci. Vstup zdarma.

Domov seniorů TGM, Pod Studánkou 1884, Beroun

Vernisáž: Komenského Orbis Pictus pohledem Václava Sokola

5. března 2020, 17 hod.

Slavnostní zahájení výstavy, která představuje přelomovou učebnici J. A. Komenského v aktuálním výtvarném ztvárnění Václava Sokola. Výstava je připomínkou 350 let od úmrtí jednoho z největších českých myslitelů, filosofů, pedagogů a teologů. Vernisáže se zúčastní výtvarník Václav Sokol a nakladatel knihy Kamil Machart. Součástí bude také komentovaná prohlídka a vystoupení pěveckého sboru Bonbon. Vstup na vernisáž zdarma. Výstava bude k vidění do 10. května 2020.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Akce: První víkend v měsíci vstup se slevou

7. – 8. března 2020

První víkend v měsíci zveme návštěvníky na prohlídku všech poboček muzea za jednotnou cenu 5,- Kč za osobu.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Beseda: Šebestián Hněvkovský – 250 let výročí od narození

19. března 2020, 17 hod.

Připomínka života a díla významného žebráckého rodáka k výročí 250 let od jeho narození. Šebestián Hněvkovský byl český národní buditel a básník spjatý s počátky moderní české poezie. Pořádá kulturní komise města Žebrák v prostorách expozice Městského muzea v Žebráku. Vstup zdarma.

Městské muzeum v Žebráku, Náměstí 89, Žebrák

PROBÍHAJÍCÍ VÝSTAVY

Výstava: Jiří Bezděkovský – český houslista a pedagog

do 10. května 2020

Komorní výstava u příležitosti 100 let od narození koncertního mistra Symfonického orchestru Československého rozhlasu, primária Berounského komorního orchestru a pedagoga ZUŠ V. Talicha.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava: Vilém Kropp – 100 let – Retrospektiva

do 10. května 2020

Výstava připomínající dílo významného českého fotografa, od jehož narození v tomto roce uplyne sto let. Vilém Kropp byl držitelem řady ocenění. V roce 1959 získal první cenu v mezinárodní soutěži novinářské fotografie World Press Photo za snímek Provinilec.  Vydal několik fotografických knih a uspořádal řadu výstav. Jednu z nejúspěšnějších s názvem Na Václaváku o Václaváku vidělo v Praze v roce 2008 za měsíc přes 160 000 lidí.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu