ON-LINE PRŮVODCE GEOPARKEM BARRANDIEN

on-line prohlídka | PO DOBU UZAVŘENÍ MUZEA

Vážení návštěvníci,

Zájemcům zpřístupňujeme on-line průvodce naším geoparkem. Stačí klinout na odkaz: http://gp.mube.cz/

Naleznete zde jak podrobného průvodce pro vážné zájemce, tak i výběr několika zajímavých exponátů– každý si vybere. A až to bude možné, těšíme se na Vás osobně!

Více o Geoparku:

Jedná se o unikátní prezentaci geologie pod širým nebem. Geopark má rozlohu přes 340 m2 a umístěn je přímo na muzejním dvoře v blízkosti berounského náměstí.

Tabulky s nápisy „Nedotýkejte se“ zde na vás rozhodně nečekají. Exponáty si můžete osahat a jejich prostřednictvím objevovat dramatickou geologickou minulost Země. Poznáte 23 druhů kamenů, z toho 11 kamenných bloků má hmotnost několik tun! Seznámíte se se vznikem hornin ve světe dávno vyhaslých sopek a zaniklých moří. Průvodce vám při cestě do prehistorie pomůže jednoduchými návodnými hádankami, které zvládnou i malé děti. Dozvíte se navíc, kdo to byl Joachim Barrande, po kterém je pojmenována nejen tato expozice, ale i celá geologicky výjimečná oblast tzv. Barrandienu táhnoucí se mezi Prahou a Plzní. Populární součástí geoparku je kameniště. V něm si každý návštěvník může zkusit nalézt svoji zkamenělinu a odnést si ji domů. Obzvláště vhodné pro děti!




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu