Vzdělávací, konzultační a diskusní webinář pro vyučující geovědních témat

Bezplatné webináře | 20. 4. 2021 od 18:00

V návaznosti na vzdělávací webináře zaměřené na výuku geovědních témat nabízíme pro zájemce také konzultační a diskusní webináře, na kterých zkrátíme výkladovou část a dáme více prostoru na dotazy, které mohly vyplynout po praktickém vyzkoušení metod z předcházejících webinářů.

V první části webináře představíme další tipy k on-line výuce geologie (cca 30 minut). Následně se budeme věnovat dotazům účastníků. V závěrečné části můžeme se zájemci obecněji diskutovat o výuce geologie – postřehy z této diskuse bychom rádi využili k dalšímu rozvoji aktivit a podpory pro vyučující.

Webinář povede stejně jako předchozí webináře muzejní geolog Mgr. Pavel Bokr a jeho hostem bude RNDr. Dobroslav Matějka, CSc. – didaktik geologie z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Účast na webináři je zdarma.

Webinář úterý 20.4.2021 od 18:00

  • Další krátké on-line náměty k výuce geologie (Pavel Bokr)
    • Příklady mapových aplikací pro výuku neživé přírody
    • Aktivita s příkladem horniny a v ní obsažených minerálů
    • Samostatný úkol k výuce geologické minulosti ČR
  • Odpovědi na dotazy (Pavel Bokr, Dobroslav Matějka)
  • Diskuse

Vaše otázky, prosím, podávejte v dostatečném předstihu v aplikaci Sli.do: https://app.sli.do/event/kh4qgkyl

Pro následnou diskuzi o výuce geologie i k dalšímu případnému rozvoji aktivit a podpory pro vyučující bychom se rádi dozvěděli o problémových pasážích výuky geologie a o tom, co by učitelé potřebovali pro zlepšení výuky geologických témat. Své postřehy nám, prosím, napište do aplikace Sli.do: https://app.sli.do/event/a23ry3pf (každý postřeh zapisujte samostatně; můžete “lajkovat” příspěvky dalších uživatelů).

Vzhledem k velkému zájmu o naše webináře přicházíme s myšlenkou vytvoření platformy nebo skupiny pro komunikaci, spolupráci a vzájemné sdílení mezi vyučujícími geovědních témat. Rádi bychom si ověřili, zda by byl o něco takového zájem. Proto si dovolujeme vložit do přihlášky drobný a zcela nezávazný průzkum na toto téma.

Přihláška

Ihned po přihlášení by měl přijít potvrzovací e-mail o vaší registraci. V den konání webináře zašleme e-mailem odkaz na připojení.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu