Mezinárodní den muzeí a galerií

| 18.5.2024

V sobotu 18. května oslavujeme Mezinárodní den muzeí a galerií. Tento den byl vyhlášen asociací ICOM a poprvé byl zmiňován v roce 1977. V současnosti má nad tímto svátkem patronát Asociace muzeí a galerií ČR, známá pod zkratkou AMG. Tento den poskytuje příležitost zviditelnit muzea a galerie mezi veřejností, a proto se k němu připojuje i Muzeum Českého krasu a tradičně také jeho pobočky Muzeum Hořovicka a Městské muzeum v Žebráku.

V Muzeu Českého krasu v Berouně si budete moci prohlédnotu stálé expozice a současnou výstavu Český kras a jeho lidé. Neměli byste vynechat i naši venkovní expozici Geopark Barrandien i krátkodobou výstavu ,,Jak vidí budoucnost  muzea studenti architektury“ ve výstavní síni konírna. Navštívit budete moci i expozici na Plzeňské bráně. Kromě zvýhodněného vstupného nebude chybět atraktivní program pro rodiny s dětmi.

Na Starém zámku v Hořovicích čeká na zájemce prohlídka výstavy Historických fotografií hradů a zámků doplněná litografiemi z konce 19. století za zvýhodněné vstupné ve výši 1,- Kč. Projít si můžete také regionální expozici. Pro děti bude připraven herní koutek se stavebnicí, kde si mohou vytvořit modely hradů a zámků podle vlastní fantazie nebo postavit dřevěnou vesnickou chalupu.

Městské muzeum v Žebráku zve návštěvníky na prohlídku stálé expozice z dějin města, přijďte se seznámit s řadou významných rodáků a místních osobností (obrozenci Vojtěch a Jan Nejedlý). Obrazy inspirované cestou do jižní Indie prezentuje Galerie Jaroslava Hněvkovského. Nechybí ani sezónní výstava, která je v letošním roce věnována žebráckému ševcovskému cechu a obuvnickému řemeslu.

V muzeu si můžete zároveň vyzvednout pracovní list a  vydat na samostatnou procházku po žebráckých památkách, a poznat nejen zajímavá místa ve městě, ale po správném vyluštění otázek získat i malou odměnu. V rámci mezinárodního dne muzeí a galerií za speciální korunové vstupné.

Srdečně zveme.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu