Čekání na tramvaj v Berouně 2024

| 8.5.2024

V Berouně se 8. května 2024 uskuteční již 14. ročník tradičního happeningu Čekání na tramvaj. Akce je inspirována sérií futuristických pohlednic z roku 1904, které zobrazují Beroun s tramvajovou dopravou, která nikdy nevznikla, ale díky netradičnímu setkání jednou ročně ožívá.

Účastníci v historických kostýmech, jejich mluva a dobové rekvizity navodí nostalgickou atmosféru starých časů. Staňte se součástí živého obrazu a přijďte čekat na zpožděnou tramvaj. „Byla to úžasná atmosféra, jako bych se na chvíli vrátila do minulosti,“ svěřila se Jana z Berouna.

Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie a zaručeně pobaví celou rodinu. Program nabídne setkání s významnými představiteli města Beroun, příjezd historické tramvaje na náměstí, zahájení výstavy futuristických pohlednic fy Lederer a Popper a besedu se sběratelkou pohlednic Ilonou Voráčkovou. Autorem akce je Patrik Pařízek.

Vstup je zdarma, tak neváhejte a přijďte si užít den plný zábavy, nostalgie a historie! Akce se koná ve spolupráci s Muzeem Českého krasu v Berouně, tramvajačkou Karolínou Hubkovou, tramvajovým konstruktérem Josefem Hubkou a nejmladším berounským cestujícím, který u příležitosti příjezdu tramvaje oslaví 1. narozeniny.

Program:

  • od 13:45 Setkání cestujících s významnými představiteli města Beroun
  • 14:00 Čekání na příjezd tramvaje na berounské náměstí společně s tramvajačkou Karolínou Hubkovou, návštěva knihkupectví Václava Antonyho
  • 14:45 Ukázka kolejového vozu Josefa Hubky, zkonstruovaného přímo pro město Beroun a slavnostní zahájení výstavy Budoucnost v pohlednicích fy Leder & Popper
  • 15:00 Oslava 1. narozenin nejmladšího berounského cestujícícho
  • 15:00 Beseda se sběratelkou pohlednic Ilonou Voráčkovou v Muzeu Českého krasu
    (změna programu vyhrazena)



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu