Festival stranou – evropští básníci naživo

večerní akce | 6. 6. v 17:00

Muzeum Českého krasu, Husovo náměstí 87, Beroun

Česko – srbsko – rakousko – polsko – slovinský poetický večer, který doplní hudební improvizace Vesny Cáceres a Sjarhej Šupa.

S velkým potěšením vás zveme na 7. ročník letního mezinárodního básnického festivalu Stranou – Evropští básníci naživo, který se bude konat v Berouně, Praze a na hradě Krakovci ve dnech 4.-8. června 2013. I letos přivítáme v Berouně vynikající autory z několika zemí – Polska, Slovinska, Srbska, Rakouska a samozřejmě autory české.

Vesna Cáceres je zpěvačka, akordeonistka a skladatelka žijící v Praze. Její hudba je širokého stylového záběru, od jazzu k instrumentalním skaldbám pro akordeon. V jazz klubech vystupuje s kapelou a zpívá swing, latin jazz, bossa novu a sambu. Vystupuje také jako písničkářka, doprovází se na akordeon nebo kytaru. Vytvořila hudbu k řadě divadelních představení, např. “Manželské vraždění“ (režie Jan Hřebejk), „Tonka Šibenice“ (režie Jaroslav Dušek), „Krvavá svatba“ (režije Ondřej Zajíc). Její poslední, v pořadí jedenácte, album se jmenuje „Le bal des fleurs“. Vesna se v něm představila jako tvůrce barevných hudebních obrazů, inspirovaných francouzským minimalismem a valse musette. Sjarhej Šupa je běloruský literární badatel, překladatel, hudebník, žijící a pracující jako novinář v Rádiu Svobodná Evropa.


Foto: Tomáš Bogner

Program celého festivalu zde

Response code is 404



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu