Vycházky „Do světa pradávných sopek“

Vzdělávací program a vycházky | 29. 9. vycházka Beroun

Nově jsme pro vás připravili  cyklus vycházek pro širokou veřejnost ke zdejším pozůstatkům pradávných sopek a vzdělávací program s tvořivou dílnou pro děti s doprovodem.

VYCHÁZKY S GEOLOGEM ZA POZŮSTATKY SOPEK

Muzejní geolog představí zajímavosti z geologického vývoje a místní pozůstatky sopečné činnosti.

14. 7. 2019 · Z Vráže do Svatého Jana pod Skalou (2,5 km)

Cestou půjdeme kolem skalek svatojanského vulkanického centra, na trase bude rovněž možnost sběru zkamenělin ze suti. Sraz v 14:30 na zastávce autobusu Vráž, rozc. k žel.st. (vyčkáme příjezdu autobusu z Králova Dvora – příjezd v 14:29).

4. 8. · 25. 8. a 29. 9. 2019 · Z Berouna údolím Berounky k sopečným skalám (1,5 km)

Půjdeme cestou podél Berounky ke skalám z podmořských sopek. Dotkneme se vychladlých láv i mořského dna plného zkamenělin. Sraz v 15:1 5 na parkovišti u začátku cyklostezky vedoucí od Berouna směrem na Srbsko (ulice Na Ovčíně).

1 . 9. 2019 · Z Králova Dvora po mořském dně k počapelským sopkám (1 ,5 km)

Půjdeme po zkamenělém mořském dně k pozůstatkům sopečné činnosti „Na Skalku“ do Počapel. Sraz v 15:00 u Zahořanského stratypu za tělocvičnou základní školy v Králově Dvoře (škola u ulice Jungmannova).

Vycházky vedou nenáročným terénem a jsou obsahově vhodné i pro děti. Doba trvání vždy cca 2 hodiny.

Vstupné: plné 10, – Kč · snížené 5, – Kč · rodinné 20, – Kč.

Účastí souhlasíte s pořízením a zveřejněním fotografií i videozáznamů z akce v rámci propagace muzea. Účastníci jsou povinni se předem seznámit s bezpečnostním poučením, které bude na místě k dispozici a které je k dispozici také na http://mube. cz/bge.

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM S TVOŘIVOU DÍLNOU

13. 7. · 3. 8. · 31 . 8. 2019 začátek vždy od 14:00
21. 9. 2019 začátek od 14:30

Pomocí videoprojekce se dozvíme, co jsou to sopky, jak vznikají a že na Berounsku jich bylo mnoho. Poznáme rizika a využití sopečné činnosti. Osaháme si sopečné kameny a polodrahokamy, které vytvořily dávné sopky. V dětské tvořivé dílně si namalujeme a drcenou lávou ozdobíme vlastní sopku. Program pro děti od 6 let s doprovodem probíhá v Muzeu Českého krasu v Berouně, Husovo náměstí 87.

Doba trvání cca 90 – 120 minut. Vstupné: plné 60, – Kč · snížené 30, – Kč · rodinné 120, – Kč.

Dospělým zájemcům o tuto tematiku doporučujeme navštívit komentované prohlídky výstavy Acháty a křemeny ve stejných dnech od 10:00. V rámci komentovaných prohlídek bude věnovám výklad i zdejší sopečné činnosti.

DALŠÍ VYCHÁZKA SE USKUTEČNÍ V OKOLÍ OBCE LODĚNICE V SOBOTU 12. ŘÍJNA 2019 OD 14 HOD – VIZ SAMOSTATNÝ ČLÁNEK.

Vzdělávací program a  vycházky se konají s finanční podporou Ministerstva kultury ČR.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu