Muzejní noc na Starém zámku v Hořovicích

Komponovaný program | 25. června 2021, 18-22 hod.

V pátek 25. června 2021 proběhne ve večerních hodinách na Starém zámku v Hořovicích tradiční akce pořádaná Muzeem Hořovicka, pobočkou MČK.

Letošní muzejní noc v Hořovicích začíná v 18 hodin a kromě stálé regionální expozice v Muzeu Hořovicka bude možné si prohlédnout i novou sezónní výstavu Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice,“ která přibližuje stoletou tradici výroby těchto hudebních nástrojů v zdejším městě.
Těšit se můžete také na prezentaci hvězdářů ze Žebráka o zajímavých nebeských úkazech, astronomických objevech a na pozorování noční oblohy.
Otevřena bude též Městská galerie MKC Hořovice s aktuální výstavou ilustrátora a malíře Václava Karla. Jeho kresby najdete i v oblíbených knížkách pohádek od K. J. Erbena nebo Boženy Němcové (Zlatovláska, Pták Ohnivák).
Na nádvoří vystoupí divadelní soubor Za vodou z Čenkova s představením „Sněhurka a trpaslíci“ pro malé i velké. Tradiční pohádkové postavy ožijí v podání dospělých i dětských amatérských herců a příběh je kromě humoru obohacen i nové postavy v podobě ježka a zajíce.
Areál Starého zámku v Hořovicích a v něm se nalézající expozice Muzea Hořovicka budou přístupny od 18-22 hodin, vstupné na akci je symbolické 1,- Kč. Srdečně zveme.
Akce se koná v rámci festivalu muzejních nocí, který zaštiťuje Asociace muzeí a galerií. Pravidla pro návštěvníky budou odpovídat hygienickým opatřením platným v den konání muzejní noci, prosíme o jejich respektování.



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu