Poznejte Beroun s průvodcem berounského muzea

Komentované prohlídky města na objednávku | rok 2021

Poznejte Beroun s průvodcem berounského muzea – komentované prohlídky lze nyní objednat na přání

Chcete se seznámit s Klepáčkem, skřítkem z nejznámější berounské pověsti? Objevit kamenické značky na Pražské bráně nebo zkameněliny na portálu Jenštejnského domu? Zjistit, proč se Beroun jmenuje Beroun, jak a kým byl založen, kdy byl dobyt, jaké osobnosti zde žily?

Vydejte se s námi na komentovanou procházku městem v rámci programu Krok za krokem Berounem. Odhalíme vám i málo známé skutečnosti z dějin královského města. V případě zájmu doporučíme zajímavé historické nebo geologické lokality v regionu včetně nalezišť zkamenělin.

Turistům přiblížíme Beroun a jeho příběhy, místním ukážeme město tak, jak ho neznají!

Hlavní body trasy:

  • Jenštejnský dům
  • radnice
  • kostel sv. Jakuba
  • městské opevnění
  • sochy na náměstí (sv. Jan Nepomucký, Pomník padlým, Jan Hus)
  • Pražská a Plzeňská brána

Délku, tempo a zaměření procházky lze individuálně přizpůsobit zájmům zúčastněných (např. opevnění, architektura, slavní rodáci, geologické zajímavosti). Nabízíme také speciální dětskou prohlídku se zaměřením na berounské pověsti a strašidla. Procházka se odehrává v historickém centru města, neujdete více než 1 km.

Varianta A (centrum)

Délka: cca 60 min

Cena běžná: 60 Kč/dospělý, 45 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba, 165 Kč/rodina (minimální platba 1500,- Kč v případě času na přání; 900,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 30 Kč/osoba (minimální platba 450,- Kč v případě času na přání; 750,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: viz hlavní body (bez návštěv interiéru budov)

Varianta B (centrum + návštěva budov)

Délka: cca 90 min

Cena běžná: 120 Kč/dospělý, 90 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba; 330 Kč/rodina (minimální platba 1800,- Kč v případě času na přání; 3000,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 60 Kč/osoba (minimální platba 900,- Kč v případě času na přání; 1500,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: viz hlavní body + návštěva Jenštejnského domu (Muzeum Českého krasu – model města, expozice Z dějin města Berouna) a Horní brány (bývalý byt hlásného, stroj věžních hodin, expozice významných listin z dějin Berouna, výhled na město a okolí)

Varianta C (širší centrum s průvodcem a geologem)

Délka: cca 120 – 130 min

Kromě nejznámějších berounských památek se také dozvíte vše o kamenech, které byly použity při jejich stavbě a o geologických zajímavostech v okolí.

Cena běžná: 120 Kč/dospělý, 90 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba 330 Kč/rodina (minimální platba 1800,- Kč v případě času na přání; 3000,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 60 Kč/osoba (minimální platba 900,- Kč v případě času na přání; 1500,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: krátké úvodní seznámení s geologií, návštěva Geoparku Barrandien v nádvoří muzea a dále vycházka centrem města (opevnění, budovy, dlažby a další památky).

Cena za program na přání, za výklad pro velmi početné skupiny (dle možností muzea) bude stanovena individuálně v souladu s ceníkem MČK.

Podmínka:

Objednání min. 7 dní před konáním prohlídky na tel. 311 624 101 nebo na emailu pokladna@muzeum-beroun.cz. V případě kratší objednací lhůty se pokusíme vyjít vstříc, ale z personálních důvodů nelze garantovat uskutečnění akce v požadovaném termínu.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu