Ojedinělá výstava sběratelů zkamenělin brzy skončí

Výstava | jen do 18. 8. 2013

Již jen do neděle 18. 8. mají návštěvníci a zájemci o zkameněliny možnost vidět zcela unikátní nálezy ze sbírek soukromých sběratelů z celé České republiky. V Muzeu Českého krasu v Berouně vystavuje 21 soukromých sběratelů výsledky své neúnavné činnosti v lomech a sutích a s návštěvníky se tak podělí o to nejlepší, co za svůj život našli.

Na výstavě uvidíte celkem 1163 zkamenělin, kromě legendárních trilobitů, z nichž někteří dosahují obřích rozměrů, se zde setkáte také se schránkami hlavonožců, mlžů, plžů, pravěkými žraloky, rybami, tajemnými členovci, podivuhodně tvarovanými ostnokožci a budete mít také výjimečnou příležitost studovat dosud teprve třetí stopu dinosaura z Čech. Sběratelé vystavují také četné zkamenělé kapradiny či plavuně od nás i ze zahraničí a dokonce i zcela nové, vědě dosud neznámé a nepopsané druhy zakmenělin!
.
Výstava nemá svou velikostí a kvalitou zastoupených exponátů obdobu v celé České republice a tyto nálezy již veřejnost takto pohromadě neuvidí.

Využijte této mimořádné příležitosti a přijďte do Muzea Českého krasu v Berouně, kde na vás čeká vskutku nevšední zážitek!




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu