Skutečná Středočeská liga

Hudební soutěž | 19. září 2021

AKTUALIZACE:

Semifinále Středočeské Skutečné ligy – kapely

neděle 19. 9. 2021, 12.00

Starý zámek Hořovice – nádvoří

vstup zdarma

MADAM ROYAL

Středočeská HARD-POP-ová kapela Madam Royal vznikla 11.1.2019 a objevila se v několika rádiových i televizních hudebních hitparádách.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/madam-royal/

D4MN

Rocková kapela založena v Praze.

https://www.facebook.com/d4mnband/about/

ROCKSANA

Jako zapálení mladí nadšenci ze Zaječova jsme již od prvních tříd a školek poznávali sílu a moc kytar, bubnů, mikrofonů, zesilovačů a zkoušeli, co to dá… Ale bylo ještě otázkou dlouhé doby, než jsme se otrkali a začali fungovat jako jedno těleso. Postupem doby přišla obrovská chuť a touha získat fanoušky vlastní tvorbou a stát se tak opravdovou kapelou prezentující vlastní muziku a texty. V roce 2016 jsme studiově nahráli první dvě vlastní písničky „Stoupáme“ a „Kolikrát“, na kterou jsme vzápětí natočili náš první oficiální videoklip. V průběhu roku 2017 natáčíme naše debutové CD POPRVÝ, které vydáváme na začátku roku 2018. CD obsahuje 12 autorských písniček. Křest CD proběhl ve vyprodaném klubu Labe v Hořovicích 3. 2. 2018. V dubnu 2018 si nás vybrala skupina CHINASKI jako předkapelu pro svůj koncert v Písku. Na podzim 2018 vyrážíme na naše první celorepublikové turné jako hosté skupiny HARLEJ „Možná Tour 2018″.

http://rocksana.cz/?o_kapele_rocksana

Špinaví Lůzři

Blues-rock-soul trio Špinaví lůzři se stalo Objevem Rádia Beat, které se rozhodlo jejich první autorské album zařadit mezi svá doporučení. Lukáš Zíta – guitar, vocals, Simone Serra – bass, vocals, Lucos Hey / Mike Scollon – drums, vocals.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/spinavi-luzri/

https://www.spinaviluzri.cz/o-kapele

The Heathrow

Kapela The Heathrow vznikla v roce 2017 v Benešově u Prahy a od té doby vystupovala na mnoha koncertech a sdílela stage s kapelami jako např. Traktor, Limetall, Keks, Hand Grenade, Keks a další.

Současná sestava: Radek Chmel – zpěv František Škoula – kytara, zpěv Jan Vyskočil – bicí nástroje Lukáš Vondrák – kytara Aleš Valenta – basová kytara

https://www.spinaviluzri.cz/

The Midnight Thunder

Kapelu The Midnight Thunder jsme založili v roce 2015, po rozpadu předchozího hudebního projektu. Začínali jsme jako trio – Petr Hartmann (kytara, zpěv), Eduard Wellner (kytara) a Jan Benda (bicí). První roky jsme strávili nahráváním demo nahrávek, koncertováním v menších klubech a hledáním zbývajících členů. V roce 2020 jsme konečně dosáhli vytouženého zvuku, když kapelu doplnili Robert Stříbrný (baskytara) a Rastislav Kuka (klávesy) a vydali jsme naše debutové CD Good Times. Svou tvorbu klasifikujeme jako alternativní rock s prvky grunge, jižanského a klasického rocku. Mezi naše největší vzory patří Led Zeppelin, AC/DC, Alice In Chains, Helmet, Frank Zappa a Fleetwood Mac.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/the-midnight-thunder/

Infinity

Kapela Infinity vznikla 20. 2. 2016 ve zkušebně v pražských Vršovicích a již tři měsíce nato odehrála svůj první koncert v klubu Mandragora na Vinohradech. V létě 2020 se Infinity ustálili v sestavě Jan Kundrát, Tomáš Šulc, Michal Lipert a Josef Kovařík. V současné době kapela pracuje na svém druhém oficiálním singlu. Infinity hrají vlastní tvorbu s českými texty, autorem většiny písní je Jan Kundrát.

https://www.skutecnaliga.cz/kapela/infinity/

https://www.infinityband.cz/

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Registrace kapel do hudební soutěže rockových kapel Středočeská Skutečná liga právě probíhá. Semifinále se uskuteční v areálu Starého zámku v Hořovicích (Muzeum Hořovicka). Podrobnosti najdete na webu https://www.skutecnaliga.cz/ a v tiskové zprávě.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Šestnáctý ročník Skutečné ligy pro amatérské kapely právě začal Největší tuzemská soutěž pro neprofesionální rockové kapely – Skutečná liga – právě odstartovala ve spolupráci se Středočeským krajem již svůj 16. ročník. Cílem je podpořit nejen začínající hudební skupiny, nalézt nové středočeské talenty, získat pro ně zájem široké veřejnosti, producentů a dalších odborníků v oboru, vybudovat publikum a odstartovat hudební kariéru. Hlásit se kapely mohou do 21. srpna na portálu projektu. I letos předstoupí před porotu „naživo“.

Úspěšný talentový hudební projekt Skutečná liga pomáhá již 16. rokem amatérským rockerům „rozjet“ kariéru. Za celou dobu se přihlásilo přes 6 700 kapel a bylo odehráno více než 4 800 koncertů. Soutěž má mladým lidem ukázat, že má smysl věnovat se něčemu navíc, rozvíjet sám sebe, motivovat je na cestě k tvůrčímu a smysluplnému trávení volného času. Součástí soutěže je tak i kategorie „Junior“ do 19 let. Juniorská kapela, která získá nejvíce bodů v základní kole, postupuje rovnou do finále.

Registrace kapel do Středočeské Skutečné ligy 2021 již byla spuštěna na portálu www.skutecnaliga.cz a možnost přihlásit se končí 21. 8. 2021.

Soutěže se může zúčastnit každý, kdo nemá hudbu jako hlavní zdroj svých finančních příjmů. Podmínkou také je, že kapela musí mít repertoár složený z vlastní autorské tvorby v rockových mantinelech a být schopna zvládnout živé hraní. Jako jediná soutěž v České republice umožňuje totiž Skutečná liga rozsáhlému počtu kapel vzájemné měření sil bez nutnosti zasílat demo nahrávku, jejíž pořízení stojí nemálo finančních prostředků a která neumožňuje objektivní a spravedlivé posouzení kvality hudebního uskupení,“ upozornil zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga Lukáš Fousek.

Již druhým rokem se Skutečná liga koná ve spolupráci se Středočeským krajem. „Jednotlivá kola soutěže se budou konat jako open air koncerty v prostorách krajských příspěvkových organizací a pozveme na ně širokou veřejnost. Základní kolo zahrnuje tři koncerty, a to ve Vlašimi, Kutné Hoře a Rakovníku. Semifinále se uskuteční v Hořovicích a Jílovém u Prahy, místo pro finálový koncert teprve s pořadatelem vybíráme,“ informovala středočeská hejtmanka Petra Pecková (hnutí Starostové a nezávislí), která nad novým ročníkem převzala záštitu.

Na koncertech budou pořízeny videonahrávky z vystoupení jednotlivých skupin a zveřejněny na webových stránkách projektu i kraje, kde se navíc uskuteční online hlasování o nejoblíbenější kapelu veřejnosti.
Finalisté soutěže se budou objevovat v rámci hudebních programů akcí pořádaných městy ve Středočeském kraji i krajem samotným. Každoročně rovněž vystupují nejen na pódiích po celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Woodstock, který se řadí mezi největší hudební akce v Evropě. V loňském roce se absolutním vítězem stala kapela Hrabě Monte Crazy a vítězem kategorie junior se stala kapela Worn Out Jacket.

Vzhledem k úspěchu projektu ve Středočeském kraji vznikla myšlenka na jeho rozšíření na území celé republiky, kterou podpořila Asociace krajů ČR.
Termíny a místa konání jednotlivých open-air koncertů Středočeské Skutečné ligy 2021:

Základní kola
Vlašim
Zámek Vlašim – 22. 8. 2021, 12:00
Kutná Hora
Zahrady Galerie Středočeského kraje – 29. 8. 2021, 12:00
Rakovník
Park za Muzeem TGM – 5. 9. 2021, 12:00

Semifinále
Hořovice
Starý zámek Hořovice – 19. 9. 2021, 12:00
Jílové u Prahy
Areál Regionálního muzea – 26. 9. 2021, 12:00
Foto Skutečná liga Středočeského kraje 2019
https://www.musicmap.tv/articles/view/sl_2019_finale/page:3
Videa Skutečná liga Středočeského kraje 2019
https://www.musicmap.tv/videa

Kontakt pro média:

Lukáš Fousek
zakladatel a ředitel soutěže Skutečná liga
T: 734 864 860, E: nsef@nsef.cz




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu