Odpoledne s netopýry

Zážitkový program | 30. srpna 2022, 14.00 a 15.30

Muzeum Českého krasu vás zve na oblíbenou akci, kterou si užijí především děti.

Už jste si někdy pohladili netopýra? Chcete se dozvědět více o životě těchto zajímavých živočichů? Vydejte se za nimi do Berouna.

Na programu je krátká přednáška o netopýrech, ukázky živých netopýrů, netopýří dílnička, mobilní naučná stezka, vědomostní soutěž o ceny. Součástí akce bude i netopýří poradna, kde budete moci získat informační a propagační materiály a zakoupit suvenýry. Výtěžek pomůže záchranné stanici, která se stará o ochranu netopýrů.
Uvidíte živé ochočené netopýry, které si budete moci zblízka prohlédnout, pohladit či nakrmit. Dozvíte se mimo jiné co netopýři jí, kde žijí, co je ohrožuje či co dělat v případě, že narazíte na zraněného netopýra, nebo když ho objevíte ve své nemovitosti. Výrobky z dětské dílničky si děti budou moci odnést domů.
Začátek v 14.00 a 15.30

Program
14.00 přednáška
14.30 ukázky živých netopýrů
15.30 přednáška
16.00 ukázky živých netopýrů
Dětská dílna, naučná stezka a vědomostní soutěž po celou dobu.
Pořádá Muzeum Českého krasu ve spolupráci s ZO ČSOP Nyctalus jako součást celostátní akce Mezinárodní noc pro netopýry u příležitosti letošního Roku netopýrů.
O ZO ČSOP Nyctalus
Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Nyctalus vznikla v červnu 2006. Zabývá se ochranou netopýrů, zejména péčí o netopýry nalezené na území Prahy a chovem hendikepovaných netopýrů za účelem širšího vzdělávání veřejnosti, nejčastěji při netopýřích nocích a dalších veřejně přístupných akcích. Od roku 2009 spolupracuje se záchrannou stanicí AVES v Brandýsku u Kladna. Od roku 2010 je akreditovaným osvětovým ekocentrem ČSOP.
Vstupné 60 Kč/osoba



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu