Odpoledne s netopýry

Beseda, ukázky, dílnička, poradna | 30. srpna 2019, 15 - 17 hod.

Už jste si někdy pohladili netopýra? Chcete se dozvědět více o životě těchto zajímavých živočichů? Vydejte se za nimi do berounského Muzea Českého krasu na akci Odpoledne s netopýry, která se tam koná v pátek 30. srpna 2019 od 15 – 17 hodin. Na programu je krátká přednášku spojená s promítáním, ukázky živých netopýrů a dětská netopýří dílnička. Součástí akce bude i netopýří poradna, kde budete moci získat informační a propagační materiály.

Uvidíte živé ochočené netopýry, které si budete moci zblízka prohlédnout, pohladit či nakrmit. Dozvíte se mimo jiné co netopýři jí, kde žijí, co je ohrožuje či co dělat v případě, že narazíte na zraněného netopýra, nebo když ho objevíte ve své nemovitosti. Mnoho zajímavostí se dozvíte z dokumentárního filmu Netopýři ve tmě. Výrobky z dětské dílničky v podobě papírového netopýra si děti budou moci odnést domů.

Pořádá Muzeum Českého krasu ve spolupráci s ZO ČSOP Nyctalus. Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Nyctalus vznikla v červnu 2006. Zabývá se ochranou netopýrů, zejména péčí o netopýry nalezené na území Prahy a chovem hendikepovaných netopýrů za účelem širšího vzdělávání veřejnosti, nejčastěji při netopýřích nocích a dalších veřejně přístupných akcích. Od roku 2009 spolupracuje se záchrannou stanicí AVES v Brandýsku u Kladna. Od roku 2010 je akreditovaným osvětovým ekocentrem ČSOP.

Jednotné vstupné 30 Kč/osoba.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu