ZMĚNA PROGRAMU – Dny evropského dědictví (EHD)

Akce Beroun, Žebrák Hořovice | 12. - 13. září 2020

Jako každoročně se MČK zapojí do oslav Dnů evropského dědictví (European Heritage Days). Letos se kůli zrušení berounských Hrnčířských trhů a s ohledem na hygienická opatření neuskuteční tradiční jarmark v Geoparku Barrandien. Muzeum však pro své návštěvníky připravilo řadu jiných akcí.


Sobota a neděle 12. – 13. září 2020

Vstup do všech objektů muzea (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána, Městské muzeum v Žebráku, Muzeum Hořovicka) za symbolickou 1 Kč.

Sobota 12. září 2020

Beroun 9 – 16 hod. Den s geologem

Zábavně edukační program pro malé i velké v geoparku. Ukázky rýžování granátů a prezentace zkamenělin z regionu.

ZMĚNA PROGRAMU
U ukázek rýžování zlata a vyklepávání zkamenělin avizovaných na Dny evropského dědictví v 12.9.2020 není možné dodržet aktuálně nařízená a doporučená protiepidemiologická opatření. Proto dojde ke ZMĚNĚ PROGRAMU s ohledem na aktuální vývoj šíření koronaviru. Může být omezen i počet návštěvníků. Program bude upraven operativně při zachování protiepidemiologických opatření (roušky, desinfekce rukou, rozestupy)

Návštěvníci s mobilním telefonem si budou moci vyzkoušet najít a vyfotografovat zajímavé detaily kamenů (zkameněliny, krystaly, minerály). No schválně, komu se povede v geoparku najít a vyfotografovat stejné detaily podle vzorových fotografií?

Pro omezený počet návštěvníků, můžeme nabídnout například rýžování českých granátů, které je možné provádět samostatně.

Žebrák 15 – 16 hod. Doprovodný program k výstavě módy Proměny dámské módy 1880 – 1910

Tvořivý workshop  - oblékni si svého Igráčka (poplatek za figurku a materiál 30 Kč)

Hořovice 9 – 13 hod. Hořovické toulání

Zábavné putování po památkách Hořovic a okolí včetně hry „Šifra Jana z Říčan“ v Muzeu Hořovicka pořádá spolek Sedmikráska Hořovice. Bližší informace na přiloženém letáku a FB. Různé trasy s úkoly pro malé i velké. Startovné 10 Kč/osoba, start od 9 hod. v zahradě Klubu Labe.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu