Hradozámecká noc Hořovice

Zábavní program | 29. srpna 2020, 18-22 hod.

Muzeum Hořovicka, pobočka MČK, se i letos zapojí do Hradozámecké noci v Hořovicích. Uskuteční se v sobotu 29. srpna od 18 do 22 hodin na nádvoří Starého zámku a v prostorách muzejních expozic. Pro návštěvníky je připraven bohatý program.

Těšit se mohou na přednášku spisovatele Otomara Dvořáka pojednávající o historii Starého zámku. Zmíněny budou též zajímavé osobnosti a tajemné podzemí tohoto původně gotického hradu. Kouzlo okamžiku a středověkou atmosféru dokreslí hudební produkce kapely GUTTA z Plzně.

V rámci komentovaných prohlídek Muzea Hořovicka si návštěvníci mohou prohlédnout i dvě aktuální výstavy. Pro letošní rok byla jako výstavní témata zvolena významného jubilea 400 let od bitvy na Bílé hoře. Na výstavě Zbraně vojáků třicetileté války uvidí ukázky dobových chladných i palných zbraní. Exponáty zapůjčil šermířský a divadelní spolek Harcíři z Rokycan, kteří také během večerního kulturního programu vystoupí se šermířským představením.

Druhá výstava s názvem Pavel Aretin z Ehrenfeldu – mapa na pozadí českého stavovského povstání pojednává o významném kartografickém díle první poloviny 17. století, kterým je mapa Čech vytvořená Pavlem Aretinem z Ehrenfeldu. Panely byly zpracovány a zapůjčeny Mapovou sbírkou a Geografickou knihovnou Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Panelová výstava je doplněna ukázkou výzbroje vojáků stavovské i císařské armády.

Akce „Hradozámecká noc“ je celorepubliková, pořádá ji Národní památkový ústav.

Občerstvení zajištěno.

Vstupné 20 Kč/osoba.

areál Starý zámek, Muzeum Hořovicka, Vrbnovská 27, Hořovice




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu