Dny evropského dědictví (EHD)

Dny evropského dědictví | 17. – 18. září 2022

Všechny naše objekty budou u příležitosti oslav Dnů evropského dědictví zpřístupněny ve dnech 17. – 18. 9. 2022 za symbolickou 1 Kč. V běžné víkendové otevírací době můžete navštívit Jenštejnský dům, Geopark Barrandien a Horní bránu v Berouně, Muzeum Hořovicka v Hořovicích a Městské muzeum v Žebráku.

PROGRAM

Beroun

V souvislosti s oslavami také pořádáme komentovanou vycházku Krok za krokem Berounem, která představí zdejší opevnění. Trasa povede po stopách původních hradeb, součástí bude také návštěva Horní brány. Sraz v 10.00 před muzeem. Cena 60 Kč/plné vstupné, 30 Kč/snížené.

Žebrák

V Městském muzeum v Žebráku, pobočce MČK, lze kromě stálé expozice ještě navštívit sezónní výstavu Hrajeme si od středověku, která končí 2. října. K dispozici je herna pro malé i velké zájemce, můžete se nejen dozvědět zajímavosti k historii a původu jednotlivých her, ale také poznat jejich pravidla a vyzkoušet si je. Zveme na turnaj v dámě, mlýnu, kuželkách, tuhé boje jistě svedete i při vrhcábech nebo hře v karty (k dispozici jsou kopie karet z doby Jiřího z Poděbrad).

Hořovice

Muzeum Hořovicka na Starém zámku nabídne dvě možnosti poučného putování a objevování. Na pokladně získáte herní plán k pokladu pánů z Říčan, kdy jednotlivé úkoly a zašifrované otázky navedou účastníky ke správné odpovědi a získání kódu od truhly s překvapením. Trasa vede okolo budovy muzea, na nádvoří a v muzejní expozici. Pro turisticky zdatné návštěvníky se zájmem o památky Hořovic je připraven TRIPPER aneb trasa s úkoly směrem ke kostelům a hřbitovu, dále na náměstí až k radnici. Délka je cca 3 km a luštění úkolů i samotná procházka zabere přibližně 2 hodiny.

Srdečně vás zveme.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu