TZ: Svět kostiček – výstava stavebnice SEVA – 1. 7. 2023

Tisková zpráva |

Tisková zpráva

Výstava Svět kostiček

Beroun 1. července 2023

Návštěvníci Muzea Českého krasu v Berouně se mohou od soboty 1. července do čtvrtka 28. září 2023 těšit na expozičně – herní výstavu Svět kostiček® z české stavebnice SEVA®. Nabídne světově unikátní expozici převážně vlastní tvorby autora a patrona projektu putovních výstav Svět kostiček® Petra Šimra. V dětské herně se představí kostičky z dalších stavebnic českých značek Mosaic Color.

Z české stavebnice SEVA® představí autor výstavy, rekordman a patron projektu Svět kostiček® Petr Šimr jedinečnou nejnovější vlastní tvorbu, do které se řadí např. různorodé květiny k tématice botanika, zvířata a domácí a kuchyňské potřeby k vlastní edici Seva Food a Seva Kitchen, které volně navazují na ediční tovární sadu Seva Rodina – Vaříme z roku 2019. Jedná se o detailně propracované modely.

Edice Seva Kitchen nabídne kuchyňské náčiní (macerovátko na česnek, stojan na papírové uťerky, mlýnek na kávu, čistící prostředky, ale také klíčenku s klíči).  Díly použité na modelech vlastní tvorby nejsou nijak lepeny, lakovány ani modifikovány.

Výstavu doplňují taktéž vybrané modely z továrních komerčních sad, jejich oficiální alternativy a modely vlastní tvorby z těchto setů. Ty byly použity při streamovém pořadu „Seva online skládání“, které autor výstavy točil pro výrobce v roce 2021. Jednotlivé díly jsou ke shlédnutí umístěny na serveru Youtube.com.

Výstava nabídne také dětskou hernu o třech herních zónách s kostičkami Seva® a Mosaic Maxi. Na pokladně muzea si mohou návštěvníci zakoupit vybrané nové stavebnice, nebo si mohou zasoutěžit o hodnotné stavebnice v soutěžní Kvízovce.

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun

Otevřeno denně kromě pondělí, podrobnosti k otevírací době a vstupnému zde.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu