Den Středočeského kraje

Den Středočeského kraje | 27. a 28. října 2021

U příležitosti státního svátku a Dne Středočekého kraje připravilo Muzeum Českého krasu bohatý program. Využít můžete také vstup do všech objektů (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána, Muzeum Hořovicka) a na všechny akce za 1 Kč.


27. října 2021

Komentovaná prohlídka dílen firmy Delicia Hořovice

Seznamte se s výrobou akordeonů přímo v provozu firmy Delicia Accordions s.r.o. Začátek v 10.00 a v 11.00. Rezervace na tel. 601 374 251 nebo emailem na horovice@muzeum-beroun.cz nutná.

areál Sklenářka, Hořovice

28. října 2021

Komentovaná prohlídka Berouna

10.00 – speciální dětská prohlídka zaměřená na strašidla a pověsti

14.00 – klasická prohlídka pro dospělé (pamětihodnosti, legendy a zajímavé příběhy z dějin města)

Procházky se uskuteční v historickém centru města, neujdete více než 1 km. Předpokládaná délka trvání cca 1,5 hod. Sraz před muzeem.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun


Den s geologem

10-16 h

Rýžování českých granátů, rozklepávání krystalů, ukázky zkamenělin a zajímavých hornin a další aktivity s muzejním geologem ve venkovní expozici muzea. Poznejte svět kamenů a geologie.

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Harmonikářské vystoupení

13-15 h

Na akordeony zahrají žáci ZUŠ Josefa Slavíka pod vedením učitelky Mgr. Marcely Šlossarové. Po vystoupení budete mít jednu z posledních možností prohlédnout si letošní sezónní výstavu Harmonika Kebrle – Delicia Hořovice, která dokumentuje historii výroby těchto hudebních nástrojů v Hořovicích.

Muzeum Hořovicka, pobočka Muzea Českého krasu, Vrbnovská 27, Hořovice, areál Starý zámek




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu