Geologické exkurze se sběrem zkamenělin

Svatý Jan, Koněprusy | 16. a 30. října 2021

Hned dvakrát můžete v tomto měsíci vyrazit do terénu s odborníkem z Muzea Českého krasu. Při exkurzích poznáte geologické zajímavosti regionu a budete také moci sbírat zkameněliny. Mgr. Pavel Bokr vás zavede 16. října 2021 do Svatého Jana pod Skalou a 30. října 2021 do Koněprus. Na obou akcích vám představí geologicky hodnotné lokality a popíše jevy, které formovaly krajinu Českého krasu. Vyzkoušíte si také hledání zkamenělin přímo v terénu, nalezené fosilie si můžete odnést domů, vedoucí exkurze vám je určí a popíše. Vhodné pro rodiny s dětmi, pro zájemce o geologii i pro naprosté laiky. P.S. Kladívko se může hodit, není však nutné.

16. 10. 2021

Za sopkami a zkamenělými pozůstatky prvohorního moře do Svatého Jana pod Skalou

Komentovaná vycházka s za vyhaslými sopkami a zkamenělými pozůstatky prvohorního moře. Mezi romantickými skalními kulisami kaňonu Kačáku poznáme pradávnou minulost našeho regionu a zjistíme, proč jsou skály Českého krasu plné zkamenělin mořských organismů. Během vycházky se dále dotkneme se dávno vychladlých láv i zkamenělého mořského dna. Zájemci si budou moci vyzkoušet sběr zkamenělin v suťovém svahu na paleontologickém nalezišti u Svatého Jana pod Skalou.

Sraz v sobotu 16. 10. 2021 v 10:00 u pramene sv. Ivana u kláštera ve Svatém Janu pod Skalou; GPS: 49.9689N, 14.1340E

Autobus z Berouna přijíždí do Svatého Jana pod Skalou v 9:46.

Na konci vycházky je možné se buď vrátit do Svatého Jana pod Skalou nebo dojít po turistické značce do Vráže, odkud jezdí autobusy a vlaky směr Beroun i Praha.

Cena: 30 Kč/dospělý, 15 Kč/dítě, 60 Kč/rodina

30. 10. 2021

Za zkamenělinami do Koněprus

Přijďte si vyzkoušet hledání zkamenělin přímo v terénu! Komentovaná exkurze s muzejním geologem, který vás zavede do unikátních lokalit, pomůže vám s hledání zkamenělin a s jejich určováním. Nalezené fosili si můžete odnést domů. Vhodné pro rodiny s dětmi, pro zájemce o geologii i pro naprosté laiky. P.S. Kladívko se může hodit, není však nutné.

Sraz v 10:30 na parkovišti u Koněpruských jeskyní

Cena 40 Kč/dospělý, 20 Kč/dítě, 80 Kč/rodina

V případě mimořádně špatného počasí by se akce nekonala. O zrušení bychom informovali zde na webových stránkách a na také na facebookovém profilu.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu