Sběratelé zkamenělin vystavují

Pozvánka | 23. 9. - 14. 12. 2011

Západočeské muzeum v Plzni

Západočeské muzeum v Plzni ve spolupráci s o.s. Palaia připravilo pro své návštěvníky velmi zajímavou výstavu, která nese název „Sběratelé zkamenělin vystavují“. Zkameněliny ze své sbírky zde představuje i náš kolega Mgr. Štěpán Rak.


Výstava  má několik cílů. Především se snaží poutavým způsobem přiblížit sběratelství zkamenělin, které má v naší republice dlouhou tradici. Dále umožňuje sběratelům prezentovat své „úlovky“ před širokou veřejností. Zároveň by chtěla podnítit zájem o sběratelství zkamenělin a nadchnout pro ně další budoucí sběratele. V neposlední řadě chce vybudovat větší důvěru a vyvolat vzájemnou diskuzi mezi sběrateli a profesionálními paleontology, jelikož většina paleontologických objevů stojí právě na této spolupráci. Věříme, že se Vám bude výstava líbit.

V rámci vernisáže se uskuteční doprovodný program - seminář k připomenutí  zesnulého významného soukromého sběratele Vratislava Korduleho. Seminář, který začne v 9:00 hodin dopoledne, bude věnován problematice sbírání zkamenělin na území ČR. V odpoledních hodinách od 15:00 hodin bude v rámci semináře fungovat tzv. VOX POPULI, kde budou mít účastníci možnost vyjadřovat se jak k problematice sbírání, tak k problematice spolupráce veřejnosti a muzea.

Na výstavě budou k vidění soukromé paleontologické sbírky více jak 15-ti soukromých sběratelů. Návštěvník bude moci obdivovat jejich nejkrásnější „úlovky“, ale také se seznámí s jejich odbornými projekty a odbornými životopisy.

Výstava potrvá ve Výstavním sále v 1. patře hlavní budovy Západočeského muzea v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň od 23. 9. 2011 do 4. 12. 2011. Přístupná veřejnosti bude denně mimo pondělí od 10.00 hod. do 18.00 hod.

(převzato z webu Západočeského muzea v Plzni)




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu