Den Středočeského kraje

Tvořivý program pro děti | 28. říjen 2019

28. říjen je nejenom státním svátkem, ale tradičně i Dnem Středočeského kraje. Při této příležitosti nabízejí středočeská muzea a galerie zřizovaná krajem pestrý kulturní program.

„V tento den lze naše kulturní instituce navštívit za symbolické nebo bezplatné vstupné. Kromě současných expozic je pro návštěvníky připraven i další doprovodný program, ať už jsou to koncerty, besedy, vernisáže či trhy, většinou vhodné pro všechny věkové skupiny,“ upozornil předseda Výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek.

Muzeum Českého krasu si na tento den připravilo čtyři akce.

Pro děti je určen tvořivý a poučný program v Geoparku Barrandien, který bude zaměřen na trilobity. Nejprve je čeká krátké úvodní seznámení s trilobity s ukázkami skutečných zkamenělin. Následovat bude tvořivá dílna – odlévání a zdobení sádrových trilobitů. V mezidobí, kdy budou sádroví trilobiti schnout, proběhnou ukázky vytloukání zkamenělin z kamenů a jejich poznávání s muzejním geologem. Začátky 14:00 a 15:30 hod.

Samostatné ukázky vytloukání zkamenělin z kamenů a jejich poznávání s muzejním geologem proběhne od 11:00 hod.

Na dospělé návštěvníky bude zaměřena komentovaná prohlídka výstavy Lidé kolem nás, při které její autor MUDr. Vladimír Kasl seznámí návštěvníky Jenštejnského domu v Berouně s okolnostmi vzniku svých fotografií a zájemcům zodpoví případné dotazy.

V Muzeu Hořovicka proběhne komentovaná prohlídka výstavy Dr. Maličký – muzejník, archeolog, právník,

která přiblíží tuto významnou osobnost kulturního života města Hořovice, od jejíhož úmrtí letos uplynulo 50 let.

Od 10 hod., Muzeum Hořovicka, areál Starý zámek, Vrbnovská 27, Hořovice

V Městském muzeu v Žebráku se můžete těšit na workshop a tvořivou dílnu

Hravé odpoledne se tematicky uskuteční k zakončení sezónní výstavy Hračky našich rodičů aneb kdo si hraje, nezlobí. Těšit se můžete na workshop o sběratelství autíček a herní koutek s vystavovatelem Otou Procházkou a na tvůrčí dílničku s Igráčkem, ve které se i budete moci vytvořit vlastní originální figurku.

14-16 hod., Městské muzeum v Žebráku, Náměstí 89, Žebrák

Na akce i do muzea (včetně všech poboček) bude 28. října 2019 vstup zdarma.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu