Výstavy v berounském domově seniorů

Výstavy v Domově seniorů TGM | 25. 10. 2023 – 14. 1. 2024

Muzeum Českého krasu dlouhodobě spolupracuje s berounským Domovem seniorů TGM, příspěvkovou organizací Středočeského kraje. Pracovníci MČK zpestřují chodby domova několikrát za rok různými panelovými a obrazovými výstavami.

25. 10. 2023 – 14. 1. 2024 jsou zde k vidění tyto panelové výstavy:

Duše plná koleček – za tajemstvím pohybu mechanických hraček a figur
Výstava nás zavede do svébytného světa mechanických figur, pohyblivých mechanismů a hraček, kterými se v minulosti nechávali udivovat bohatí měšťané. Tyto předměty, které se nyní staly  objekty sběratelské vášně, dodnes budí úsměv i úžas nad důmyslnými mechanismy.

Matěj Warous a řemeslo perníkářské
Výstava zachycuje osobnost Berouna 19. století – perníkáře Matěje Warouse (*1839), vývoj dnes již zaniklého perníkářského řemesla a jeho postupný přerod v delikátní umění cukrářské.

Divadlo jako touha – ochotnické spolky na Berounsku
Projděte se kouzelným světem amatérského divadla a jeho promě- nami během 19. a 20. století. Výstava, kterou připravil SOkA Beroun, je zaměřena na Berounsko a Hořovicko, kde vznikly jedny z nejstarších divadelních spolků v českých zemích.

Družstevnictví v proměnách času
Družstevnictví vzniklo jako nástroj k řešení hospodářských a sociálních problémů, které s sebou koncem první poloviny 19. století přinesla průmyslová revoluce. Jako jedna z prvních vznikla spotřební družstva v nedaleké Tmani a Stašově. O tomto fenoménu pojednává panelová výstava SOkA Beroun.

Výstavy může navštívit také veřejnost a to v běžné návštěvní době domova.

Domov seniorů TGM
Pod Studánkou 1884
Beroun




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu