Jako šlehnutím kouzelného proutku

pro děti | do dubna 2015

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Doprovodný program s komentovanou prohlídkou pro školy i větší skupiny k výstavě Svět mechanické hudby je možné rezervovat zde.

___________________________________

Pozor! Nejpříjemnější hrací hodiny, obdiv budící píšťalové mechanismy, věhlasné hrací strojky, sensační polyfony, vkusné elegantní symfoniony, báječné aristony, zázračné flašinety, brilantní patentní orchestriony.
Přesvědč se každý na berounské výstavě!

  • Tištěný dětský průvodce, plný záludných úkolů, seznámí děti hravou a poučnou formou s nejzajímavějšími exponáty na výstavě. Provede je jednotlivými místnostmi a upozorní na všelijaké nevšední drobnosti, které mohou uniknout i oku dospělého návštěvníka.

http://patrikparizek.com/wp-content/uploads/2013/11/download.pngTištěný průvodce výstavou

  • Nedílnou součástí je i tvořivý koutek s funkčním orchestrionem. Je trochu rozbitý, proto je potřeba do něj občas správně uhodit. Umí několik písniček a děti si ho mohou zkusit i natáhnout. Dalšími doplňky jsou hrací mechanismy, které mohou děti samy naprogramovat i vyzkoušet. V připravené pracovně si mohou z připraveného materiálu vytvořit i dobovou upoutávku na vlastní hrací mechanismus.  Mohou zde i vyluštit bludiště s hracími hodinami nebo si prohlédnout různé součástky z hracích skříněk.

http://patrikparizek.com/wp-content/uploads/2013/11/download.pngBludiště s hracími hodinami

  • Karetní hra Orchestrion – upoutávku na vlastní hrací mechanismus.  Mohou zde i vyluštit bludiště s hracími hodinami nebo si prohlédnout různé součástky z hracích skříněk.
  • Interaktivní obrazovka - Nejen dospělé jistě zaujme možnost zaposlouchat se do vybraných melodií vystavených hracích skříněk nebo příležitost podívat se do jejich útrob. U některých strojů promluví prostřednictvím videí i sami sběratelé těchto kuriózních inštrumentů.
  • Komentované prohlídky s autorem – pro MŠ, ZŠ, SŠ i veřejnost (na objednání)

mezera

Response code is 404
foto: Zdeněk Zůna, Michal Kosprd




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu