Tvořivé adventní programy pro školy – Beroun, Žebrák, Hořovice

Pro školy |

Nabízíme školám adventní tvořivé programy v Berouně, Žebráku a Hořovicích.

BEROUN

Společně tvoříme berounský betlém

Tvořivý program, při kterém se děti stanou spolutvůrci velkého betlému s berounskými motivy.  Namalují si vlastní postavu a následně ji mohou vystavit v betlému, který bude v muzeu k vidění po celý advent. Předlohy postav a kulisy betlému v podobě Husova náměstí vytvořila známá berounská výtvarnice Lucie Suchá.

Cena 50 Kč/žák.

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro předškoláky a 1. stupeň ZŠ.

Objednávejte na tel. 311 624 101 nebo na e-mailu pokladna@muzeum-beroun.cz. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Volné termíny:

28. 11.

29.11.

5. 12.

6. 12.

7. 12.

8. 12.

12. 12.

13. 12.

16. 12.

19. 12.

20. 12.

21. 12.

22. 12.

Začátek programu vždy v 8:30, 10:00 a 13:00 (Pokud nebylo individuálně dohodnuto jinak. Když je to možné, snažíme se přizpůsobit individuálním požadavkům škol).

Max. 30 dětí v jedné skupině.

Místo konání:

Muzeum Českého krasu

Husovo nám. 87

Beroun

HOŘOVICE

Doprovodný program k výstavě Kouzlo vánočních ozdob, při kterém si děti vyrobí vlastní vánoční ozdobu.

Součástí je také prohlídka výstavy představující vánoční ozdoby našich předků. Vystaveny jsou unikátní vánoční ozdoby z muzejních sbírek a z kolekce bratrů Peklákových. Ti se specializují na výrobu moderních vánočních dekorací, ale zároveň vytvářejí repliky historických vánočních ozdob a lucerniček z 60. let. Vystaveny budou různé tvary foukaných ozdob, ale i korálkové figurky z Poniklé, které jsou na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Chybět nebudou ani papírové dekorace či repliky historických tvarů a námětů. Ozdoby budou k vidění i na nazdobených vánočních stromečcích, umístěných v celé expozici. Zároveň si bude možné některé z nich zakoupit.

Cena 50 Kč/žák.

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro 1. a 2. st. stupeň ZŠ.

Objednání na tel. 601 374 251 nebo na horovice@muzeum-beroun.cz. Termíny dle dohody. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Místo konání:

Muzeum Hořovicka

Starý zámek

Vrbnovská 27

Hořovice

ŽEBRÁK

Doprovodný program k výstavě Perníčkové Vánoce. Děti si upečou a následně ozdobí vlastní perníček.

Vybrat si můžete ze tří variant – ozdobit si různé figurky vytvořené pomocí vykrajovátek, upéct si společně perníkový betlém nebo vyzkoušet pečení z dřevěných forem po vzoru perníkářů v minulosti. Součástí programu je také prohlídka výstavy. K vidění jsou historické dřevěné formy z muzejních sbírek. Prezentovány jsou také papírové perníkovky – obrázky s tematikou čerta, Mikuláše a jiných postaviček používaných jako ozdoba dětských perníčků. Nechybí staré recepty a pohledy zapůjčené sběratelkou Ilonou Voráčkovou. V rámci výstavy se uskuteční soutěž o nejhezčí perníček. Vaše výtvory budou opatřeny pořadovými čísly a o vítězích rozhodnou návštěvníci muzea.

Cena 50 Kč/žák

Program trvá 60–90 minut, je vhodný pro 1. a 2. st. stupeň ZŠ.

Objednání na tel. 601 374 251 nebo na horovice@muzeum-beroun.cz. Termíny dle dohody. Platba na místě nebo po předchozí dohodě a písemné objednávce možná i platba na fakturu.

Místo konání:

Městské muzeum v Žebráku

Náměstí 89

Žebrák




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu