TZ komentované vycházky – Údolím Berounky a Krok za krokem Berounem (děti a dospělí) – duben 2022

Tisková zpráva | 2. a 15. dubna 2022

Tisková zpráva – komentované vycházky v dubnu

Beroun 14. března 2022

V dubnu můžete vyrazit na první letošní vycházky s Muzeem Českého krasu. Pro zájemce o regionální dějiny a geologii připravilo dvě akce se zkušenými průvodci. Program Krok za krok Berounem dokonce nabídne speciální prohlídku města pro děti.

2. 4. 2022

Údolím Berounky

Chcete se seznámit se zajímavostmi v údolí Berounky mezi Berounem a Srbskem? V sobotu 2. dubna 2022 vás muzejní edukátoři vezmou na vlastivedně-geologicko vycházku podél řeky. Trasa povede po cyklostezce směrem na Srbsko. Mgr. Pavel Bokr a Mgr. Jana Šuchmová představí pradávné sopky, zdejší jeskyně a naleziště zkamenělin, staré brody, lomy, mlýny, dopravní stavby a další málo známé skutečnosti.

Sraz v 10.00 na začátku cyklostezky v ulici Na Ovčíně. Cena 40 Kč/dospělý, 20 Kč/dítě, 80 Kč/rodina.

15. 4. 2022

Krok za krokem Berounem – pro děti (9:30)  a pro dospělé (14:00)

U příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel můžete vyrazit na procházku městem, při které poznáte to nejzajímavější z historie Berouna. Chcete se seznámit s Klepáčkem, skřítkem z nejznámější berounské pověsti? Objevit kamenické značky na Pražské bráně nebo zkameněliny na portálu Jenštejnského domu? Zjistit, proč se Beroun jmenuje Beroun, jak a kým byl založen, kdy byl dobyt, jaké osobnosti zde žily? Vydejte se s námi na procházku centrem – ujdete málo, dozvíte se hodně. Odhalíme i málo známé skutečnosti z dějin našeho královského města. Přespolním přiblížíme Beroun a jeho příběhy, místním ukážeme město tak, jak ho neznají.

Hlavní body trasy: Jenštejnský dům, radnice, kostel sv. Jakuba, městské opevnění, sochy na náměstí, (sv. Jan Nepomucký, Pomník padlým, Jan Hus), Pražská a Plzeňská brána.

V 9:30 začíná speciální dětská prohlídka, která bude zaměřená na berounské pověsti, legendy a strašidla. V 14:00 proběhne klasická prohlídka pro dospělé.

Cena 60 Kč/dospělý, 30 Kč/dítě, 120 Kč/rodina.

2022-04-02-TZ_vycházky_Údolím_Berounky_a_Krok_za_krokem_Berounem

plakát – vycházka údolím Berounky

V případě jakýchkoli dotazů se na mě obraťte.

S pozdravem

Mgr. Vlastimil Kerl

pracovník propagace, PR a marketingu

vedoucí oddělení návštěvnického provozu

Muzeum Českého krasu, p.o.

Husovo náměstí 87, 266 01 Beroun
telefon: 601 374 208

www.muzeum-beroun.cz
propagace@muzeum-beroun.cz

www.facebook.com/muzeumberoun

www.facebook.com/geoparkbarrandien




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu