Muzejní noc 2019 – Beroun, Žebrák, Hořovice

Muzejní noc | 7., 14. a 21. června 2019

Hned tři muzejní noci v různých termínech si pro vás připravilo Muzeum Českého krasu v červnu 2019. Tři páteční večery po sobě tak můžete strávit netradičním způsobem buď v Berouně, Žebráku či Hořovicích. Z programu inspirovaného kameny, ohněm a hračkami si vybere opravdu každý.

Beroun – 7. 6. 2019
Cesta kamene – 15. berounská muzejní noc
Štípání pazourku, sochařský workshop, výroba šperků z kamene, hudba v podání unikátní pravěké kapely Altsteinzeitliche Knochenklangbilder, storytellingové divadelní představení Cirkusu Žebřík, kytarové vystoupení Štěpána Raka st. s kamennou kytarou, stavění tzv. mužíků, skládání mozaiky, hra „Drápky“ – to vše vás čeká ve večerních a nočních hodinách v Jenštejnském domě na berounském náměstí a v Geoparku Barrandien. Navazující program si budete moci užít také na Horní bráně a v Muzeu berounské keramiky. Občerstvení zajištěno, stylová odměna pro účastníky také.
Hořovice – 14. 6. 2019
Oheň – dobrý sluha, špatný pán – 1. hořovická muzejní noc
V souvislosti s aktuální výstavou Historie sirkařství na Hořovicku proběhne muzejní noc letos ve znamení ohně. Těšit se můžete na ohňovou show a slavnostní zahájení výstavy o historii sboru dobrovolných hasičů v Hořovicích v prostorách Muzea Hořovicka. V areálu Starého zámku bude dále k vidění prezentace skautského střediska Zbiroh, která se zaměří na magii táborového ohně, druhy ohňů a ohňové rituály. Připravena bude také prezentace historické hasičské techniky na nádvoří.
Žebrák – 21. 6. 2019
Kdo si hraje, nezlobí – 7. žebrácká muzejní noc
Pojďte si hrát jako za starých časů, kdy byli vaši (pra)rodiče ještě malé děti – hravé aktivity pro děti i dospělé v návaznosti na probíhající výstavu Hračky našich rodičů aneb kdo si hraje, nezlobí. Čeká na vás prezentace Hvězdárny Žebrák s podtitulem pohádky z hvězd a workshop sběratele hraček Oty Procházky k autíčlům a dopravním prostředkům z aktuální výstavy. Kromě zábavného programu si budete moci prohlédnout nově zrevitalizované prostory a expozice Městského muzea v Žebráku, které prošly nákladnou rekonstrukcí.
Vždy 18 – 22 h, vstup zdarma.



| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu