Dny evropského dědictví

EHD | 11.-12. září 2021

Dny evropského dědictví (European Heritage Days – EHD) letos proběhnout 11. – 12. září 2021. O tomto víkendu se zároveň v Berouně budou konat tradiční Hrnčířské trhy. Muzeum Českého krasu u příležitosti EHD připravilo následující program:

Vstup do všech objektů (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána, Muzeum Hořovicka) za 1 Kč


Trhy v geoparku

Prodejní trhy s originálními rukodělnými produkty (výrobky z kůže, autorské šperky, keramika, módní doplňky, mýdla, přírodní kosmetika, minerály, koření, knihařské výrobky a další).

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Den s geologem

Eduakčně-zábavný program s muzejním geologem – ukázky vzácných hornin a zkamenělin, povídání o geologickcý proměnách planety Země.

Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun


Komentovaná prohlídka Hořovic a výstavy Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice

V rámci Dnů evropského dědictví (neboli také European Heritage Days=EHD) proběhne v Muzeu Hořovicka na Starém zámku v Hořovicích mimořádný program.

V sobotu 11. září 2021 v 9 hodin se mohou zájemci vydat na komentovanou prohlídku sezónní výstavy Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice, která představuje zdejší dodnes aktuální tradici výroby hudebních nástrojů. V 9:30 jste pak zváni na krátkou pěší vycházku po hořovických sakrálních památkách. Naše kroky povedou nejprve ke kostelu sv. Jiljí na Vísce, který slaví v letošním roce významné výročí 700 let od první písemné zmínky v historických pramenech. Založen byl roku 1321 šlechticem Plichtou ze Žirotína a pohřbeni jsou zde pozdější majitelé hořovického panství z 16. století, členové rodu pánů z Říčan.

Dále budeme pokračovat směrem na hořovický hřbitov, který je složen z několika částí. Poznáme významné osobnosti, které jsou zde pohřbeny, například básníka Ivana Slavíka, jehož jméno nese hořovická městská knihovna. U výstavné hrobky knížat z Hanau si povíme o významných členech této šlechtické rodiny, kteří na hořovickém zámeckém sídle žili mezi lety 1852-1945. V rámci EHD je vstupné symbolické ve výši 1,- Kč. Předpokládaný konec akce je přibližně v 11 hodin. Srdečně zveme.

Muzeum Hořovicka, Vrbnovská 27, Hořovice


Kromě stálých expozic v Berouně a Hořovicích si za symbolické vstupné můžete ještě prohlédnout sezónní výstavy Mrtví jdou za sluncem (Beroun) a Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice (Hořovice).

V Berouně bude otevřeno v sobotu  8-18 h, v neděli 9-17 h.

Na akci se vztahují platná hygienická nařízení.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu