Den Středočeského kraje

Vstup za 1 Kč, programy pro veřejnost | 28. října 2023

Dne 28. října 2023 proběhnou oslavy Dne Středočeského kraje.

Při této příležitosti jsme pro vás připravili:


Vstup do všech objektů muzea v Berouně (Jenštejnský dům, Geopark Barrandien, Horní brána), v Hořovicích (Muzeum Hořovicka) a v Žebráku (Městské muzeum v Žebráku) za jednotnou cenu 1 Kč/osoba (platí i na níže uvedené akce).

Den s geologem

28. října 2023, 10–17 hod.

Zážitkový geologický program pro celou rodinu – ukázky zajímavých hornin, vyklepávaní krystalů, zkameněliny, výroba obtisku trilobita, animace o pradávných sopkách a mořích, rýžování granátů (v případě příznivého počasí). Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba.

Beroun


Vlastivědná vycházka – obec Karlštejn a okolí

28. října 2023, 12.30 hod.

Průvodkyně Mgr. Jana Šuchmová představí karlštejnské zajímavosti, které většina turistů mine cestou na hrad (Budňanská skála, kostel sv. Palmacia, statky z 18. a 19. stol., Císařská louka). Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz v 12.30 na vlakové zastávce Karlštejn.

Beroun


Komentovaná vycházka – hrad Valdek

28. října 2023, 9.00 hod.

Poznejte středověký hrad v brdských lesích. Průvodkyně Muzea Hořovicka a členové spolku starajícího se o záchranu této památky přiblíží účastníkům historii hradu

i významné majitele ze šlechtického rodu Zajíců. Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz 9:00 parkoviště v Neřežíně.

Valdek


Komentovaná vycházka – Volmanův Žebrák

28. října 2023, 14.00 hod.

Spisovatelka Petra Braunová, autorka románu Povolání Volman – kupec a dobrodruh na Zlaté cestě, vás provede po stopách místního podnikatelského rodu Volmanů. Akce se koná u příležitosti Dne Středočeského kraje, vstupné 1 Kč/osoba. Sraz v 14:00 před budovou žebráckého muzea na náměstí.

Žebrák





| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu