Den Středočeského kraje

akce | 28. 10. 2017

Beroun, Hořovice, Žebrák

Muzeum Beroun: Jenštejnský dům, Geopark Barrandien

Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno 10-12 a 12:45-17 hod.

Jenštejnský dům: stálé expozice + výstava „Za bílým zlatem aneb bavlna a její využití v domácnostech našich předků (s přihlédnutím k historii bavlnářství v Berouně)“. Součástí výstavy je stálý doprovodný program „Textilní hrátky“ zahrnující poznávání textilních materiálů, návrhy textilních vazeb, ruční tkaní, vyšívání monogramů, háčkování, látání ponožek i zkoušení dobových oděvů.

V 10 a 14 hod. komentované prohlídky s autorkou výstavy

Geopark Barrandien: program s paleontologem

Muzeum Hořovicka

Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno 10-12 a 12:30-17 hod.

Stálá expozice připomínající průmyslovou tradici zdejšího regionu, rozmanitost přírody i historii vzniku zdejšího muzea a tvorbu jeho sbírek nabídne návštěvníkům oživení v podobě hudebního vystoupení žáků ZUŠ Josefa Slavíka Hořovice v časech 13, 14 a 15 hod.

Repertoár:

1. Trio dechových nástrojů

(Josef Křemen – saxofon, Menclová Jitka – klarinet, Menclová Kateřina – zobcová flétna) – pod vedením pí uč. Evy Gembické

F. Händel – Händel´s March, P. I. Čajkovskij – Die Flädermaus Waltz, P. Majkapar – V sadu

2. Akordeonové duo

(Eliška Nováková, Šárka Nováková) – pod vedením pí uč. Marcely Šlossarové

Tanec panenky, Tango semplice, Opičí valčík + 2 lid. písně – Jede jede poštovský panáček – Hořovský pan hrabě, Cvočkař Danda

V 11 a 16 hodin proběhnou komentované prohlídky s průvodcem.

Muzeum Žebrák
Bude na státní svátek 28. 10. 2017 otevřeno v době 9-12 a 12:45-17 hod.

Navštívit lze stálou expozici „Z dějin města Žebráku“ připomínající nejen historii řemesel, ale též tradici místního ochotnického divadelního spolku a rovněž významné zdejší rodáky.
K vidění bude také výstava „Barvířské rostliny“ a zhlédnout lze i obrazy „malíře Indie“ J. Hněvkovského. Galerie je doplněna doprovodným programem, děti si mohou složit puzzle, vymalovat obrázek či zahrát pexeso, pro dospělé je připraveno čtení poznámek a zápisků z autorova deníku.




| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu