Program – srpen

Přehled akcí a výstav | Srpen 2023

V srpnu jsme pro vás připravili pestrý program. Přijďte se pobavit na naše akce a výstavy do Berouna, Žebráku a Hořovic.

AKCE

Hrátky za muzejními vrátky

1. a 8. srpna 2023, 9–17 hod.

Prázdninový tvořivý program pro rodiny s dětmi na téma netopýři (1. 8.) a trilobiti (8. 8.).

Beroun


Den s geologem

2. a 19. srpna 2023, 9–19 hod.

Zážitkový geologický program pro celou rodinu – rýžování granátů, vyklepávaní krystalů, zkameněliny, výroba obtisku trilobita, animace o sopkách a mořích.

Beroun


Minecraft a kameny

4., 10. a 22. srpna 2023

Novinka – atraktivní vzdělávací program pro děti využívá prostředí legendární počítačové hry pro simulaci geologických aktivit. Rezervace na tel. 311 624 101.

Beroun


Bylinkářská vycházka – Koněprusy (Zlatý kůň)

6. srpna 2023, 10.30 hod.

Bylinkářská vycházka s lékárnicí a bylinkářkou PharmDr. Dagmar Váňovou, rezervace na tel. 311 624 101 nutná.

Koněprusy


Vlastivědná vycházka Liteň

8. srpna 2023, 9.45

Komentovaná vycházka přiblíží zámecký park, židovský hřbitov, muzeum, rod Daubků a osobnosti spjaté s Litní (Jarmila Novotná, svatopluk Čech).

Liteň


Hrátky před muzejními vrátky

15. srpna 2023, 9–17 hod.

Prázdninový tvořivý program pro rodiny s dětmi – netopýři.

Hořovice


Geologická exkurze se sběrem zkamenělin – Koněprusy

11. srpna 2023, 10 hod.

Vyzkoušejte si sbírání zkamenělin přímo v terénu. Muzejní geolog vám pomůže s jejich hledáním a určováním. Sraz na parkovišti u jeskyní.

Koněprusy


Odpoledne s netopýry

17. srpna 2023

Ukázky živých netopýrů, přednáška s promítáním, tvořivá dílnička pro děti, mobilní naučná stezka, vědomostní soutěž, netopýří suvenýry.

Hořovice


Komentovaná prohlídka – stavebnice SEVA

18. srpna 2023, 13.00 a 14.30 hod.

Povídání o historii stavebnice SEVA a o tom, jaké to je být externím designérem společnosti „SEVA spojuje“ -  výstavou provede Ing. arch. Petr Šimr, Ph.D.

Beroun


Krok za krokem Berounem

18. srpna 2023. 17.30 hod.

Komentovaná prohlídka centra města s průvodce – vznik města, památky a pověsti. Sraz před muzeem.

Beroun


Od renesance k Beatles (Středočeské kulturní léto)

18. srpna 2023, 19 hod.

Žesťový soubor města Plzně zahraje skladby mistrů klasické hudby, ale také populární dixielandy či filmovou hudbu. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Beroun


Hradozámecká noc Hořovice

26. srpna 2023, 18–22 hod.

Představení divadelního souboru „Za vodou“ z Čenkova, stanovistě Hvězdárny Žebrák s pozorováním noční oblohy, komentovaná prohlídka výstavy Papírové modely hradů a zámků, prohlídka muzejních expozic s úkoly a hádankami, povídání o brdské přírodě a historii s Ing. Perem Ježkem.

Hořovice


Hop Trop (Středočeské kulturní léto)

27. srpna 2023, 19 hod.

Koncert oblíbené trampské kapely – pod širým nebem na hradě Točník v rámci Středočeského kulturního léta. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Točník


Pohádky do kapsy (Středočeské kulturní léto)

30. srpna 2023, 17 hod.

Nejkrásnější české pohádky ve hravém a vtipném podání Divadla A. Dvořáka v Příbrami. Předprodej na www.goout.cz a na pokladně.

Hořovice


VÝSTAVY

Svět kostiček - Herní prázdninová výstava, věnovaná české stavebnici SEVA. Těšit se i na dětskou hernu a soutěže o hodnotné stavebnice v soutěžní Kvízovce – Beroun

Výstava Netopýři tajemní a zranitelní - Součástí výstavy je prezentace hlasů několika druhů netopýrů z ultrazvukového detektoru, kterou si mohou návštěvníci sami pouštět, pracovní listy pro děti a další interaktivní prvky – Beroun

Domácí umění aneb To jsme doma měli taky - Letošní sezónní výstava v Městském muzeu v Žebráku představuje jedinečný fenomén domácího umění, které se rozvíjelo v době socialismu ve 2. pol. 20. století a podnítilo zálibu lidí v kutilství i v tvorbě vlastních dekorací do domácnosti – Žebrák

Papírové modely hradů a zámků – HořoviceLetošní sezónní výstava v  Muzeu Hořovicka, pobočce Muzea Českého krasu, přiblíží návštěvníkům modely známých hradů a zámků. K vidění jsou v papírové podobě např. hrady Karlštejn, Křivoklát, Švihov, Pernštejn nebo zámky Hluboká, Červená Lhota či Vranov nad Dyjí – Hořovice

Program ke stažení: srpen_MČK_program_A3





| Vytisknout tiskovou zprávu Vytisknout tiskovou zprávu